Σπιτικό τυρί  κρέμα με κρεμμυδάκια και άνηθο

Πόσα πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα αν έχουμε φαντασία και όρεξη. Ακόμα και το τυράκι που θέλουμε, πάρα πολύ απλά. Εγώ έβαλα άνηθο και κρεμμύδια φρέσκα. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι άλλο θέλετε.

Συνοδεύεται με ότι μπορείτε να φανταστείτε από κράκερς μέχρι ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

340γρ. τυρί φέτα, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
⅓ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα (περίπου 4 φρέσκα κρεμμυδάκια)
¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το τυρί μέχρι να γίνει κρεμώδες σε μέτρια ταχύτητα, για 1 λεπτό.
Ενώ το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία, σιγά-σιγά ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τοποθετούμε 2 κομμάτια από τουλπάνι πάνω από ένα 15 εκατοστών σουρωτήρι που είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα στο σουρωτήρι και λειαίνουμε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Διπλώνουμε στο πάνω μέρος του τυριού κρέμα το τουλπάνι που εξέχει από της πλευρές.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να καθίσει για μια νύχτα ή τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το τυρί σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε με κράκερ ή φέτες φρυγανισμένης γαλλικής μπαγκέτας.

tyri

via

Close