Υλικά
1 κιλό σταφύλι
650γρ ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμό από 1/2 λεμόνι.
Δείτε ακόμα: Ροδάκινο γλυκό κουταλιού!!!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του,περίπου 10 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστό γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι το γλυκό μας να κρυώσει τελείως.
Δείτε ακόμα: Δροσερό, πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από Elena Psillia-οι χρυσοχερες –ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα