Συνταγές Τσικνοπέμπτης: Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο

Απολαύστε την μοσχαρίσια πλευρά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κι όχι μόνο.

Δείτε επίσης: Καιρός Τσικνοπέμπτη: Με τι καιρό θα τσικνίσουμε αύριο – Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Συνταγές Τσικνοπέμπτης
Εκτέλεση

  • Πλένετε τα πλευρά και τα βάζετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα τοποθετείτε σε μια γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος για να το μαρινάρετε.
  • Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε ροδέλες, καθαρίζετε το σκόρδο και το κόβετε σε λεπτές φετούλες.
  • Προσθέτετε την πάπρικα,το πιπέρι,την μουστάρδα,το κύμινο,το κρασί και το μισό ελαιόλαδο (δεν βάζετε το αλάτι για να αποφύγετε να σκληρύνει το κρέας).
  • Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτετε στο κρέας σας.
  • Σκεπάζετε με το καπάκι ή με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κρέας για περίπου 15 λεπτά (ίσα να θωρακιστεί).
  • Προσθέτετε νερό ζεστό , τόσο ώστε να καλύψετε μέχρι την μέση τα πλευρά.
  • Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, σκεπάζετε με καπάκι ή λαδόκολλα και το αφήνετε να ψηθεί.
  • Παρακολουθείτε να μη μείνει χωρίς νερό ενώ στα τελευταία 40 λεπτά ψησίματος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Ξεσκεπάζετε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.

Πηγή: chefoulis.gr
Close