Αμυγδαλόπιτα- σιροπιαστή -

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή και πεντανόστιμη για τις γιορτές του σπιτιού σας και όχι μόνο.

Μία πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα θα δοκιμάσουμε σήμερα με μπόλικο σιρόπι. Μία απόλυτη ζουμερή και νόστιμη σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα που θα απογειώσει τον μπουφέ σας στις γιορτές του σπιτιού σας και όχι μόνο. Είναι μία από τις αγαπημένες μας αμυγδαλόπιτες.

Η εκτέλεσή της είναι πανεύκολη και αν ακολουθήσετε τα βήματα της εκτέλεσης κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία. Εμείς την δοκιμάσαμε και δεν έμεινε από προχθές μέχρι σήμερα ούτε ψίχουλο. Ιδανική για τους λάτρεις του αμυγδάλου και του γλυκού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αμυγδαλόπιτα:

Εκτέλεση

Στην αρχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την βάζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια στο μείγμα με τους κρόκους προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.

Επίσης προσθέτουμε το κονιάκ, το γαρίφαλο και την κανέλα. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε σιγά σιγά και την μαρέγκα και ομογενοποιούμε το μείγμα μας.

Δείτε ακόμα Σιροπιαστό αφράτο μυρμηγκάτο

Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα ή σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε την αμυγδαλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ξεκινάμε την προεργασία του σιροπιού.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.

Tips για την Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Σιμιγδάλι μπορούμε να βάλουμε είτε ψιλό είτε χοντρό. Μπορούμε να βάλουμε και παστέλι με αμύγδαλο αντί για αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν τα αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε και καρύδια. Η ένταση του φούρνου διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Αμυγδαλόπιτα- σιροπιαστή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sofia Kakosaiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close