Συνταγή για χαλβαδάκια κανέλας με σταφίδες και πορτοκάλι

Συνταγή για χαλβαδάκια κανέλας με αλεύρι, πορτοκάλι και σταφίδες. Εύκολα ατομικά χαλβαδάκια σαν τρουφάκια, ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή μας και θα γίνει το αγαπημένο γλυκό κολατσιό μικρών και μεγάλων.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 3-4 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε καλά το αλεύρι μέσα στο λάδι μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα ( όχι καμένο).
Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά και προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και την κανέλα. Αφού τελειώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις σταφίδες και βάζουμε λίγο πάνω στη φωτιά ( μέτρια όχι πολύ δυνατή), Γυρίζουμε τον χαλβά μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Κάνουμε τρουφάκια ή κουταλιές όπως παλιά.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα επιπλέον.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

χαλβαδάκια κανέλας

Close