Συνταγή για φοιτητές - Μακαρόνια με κοτόπουλο cordon bleu

Ένα πραγματικά εξαιρετικό πιάτο για μακαρονάδες! Μακαρόνια με κοτόπουλο cordon bleu, που θα σας ξετρελάνουν και δε θα αρκεστείτε στο να τα φτιάξετε μόνο μία φορά. Το κοτόπουλο είναι τραγανό και πολύ γευστικό ενώ τα μακαρόνια έχουν κρεμώδη υφή – ένα αποτέλεσμα πραγματικό όνειρο!

Δείτε επίσης Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Για τα μακαρόνια με κοτόπουλο θα χρειαστείτε
2 ‏στήθη κοτόπουλου
‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δεν υπάρχει σταθερή ποσότητα, αλλά τόση ώστε να καλυφθούν πλήρως και τα 2 στήθη)
3 ‏αυγά χτυπημένα
‏τριμμένη φρυγανιά (για την ποσότητα ισχύει το ίδιο και με το αλεύρι)
1 κ.γ. ‏βούτυρο
3 σκελίδες ‏σκόρδο
200 γρ. ‏τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. ‏ψιλοκομμένο ζαμπόν
300 ml ‏κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. ‏μουστάρδα ντιζόν
500 γρ. ‏μαγειρεμένα μακαρόνια (προτείνουμε πένες)
‏αλάτι , πιπέρι

Δείτε επίσης Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου και προσεκτικά χτυπήστε τα ελαφρά ώστε να έχουν πάχος 1 εκ. περίπου. Προσοχή μην το παρακάνετε και «χαλάσετε» τα φιλέτα.
Πάρτε το κάθε στήθος κοτόπουλου, βουτήξτε το πρώτα στο αλεύρι, ύστερα στα αυγά και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.
Μαγειρέψτε τα στήθη σε ένα τηγάνι με λάδι (στους 170C περίπου), γυρίζοντας τα όποτε χρειάζεται ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα στην άκρη, αλλά φροντίστε να τα κρατήσετε ζεστά μέχρι να ετοιμαστούν τα μακαρόνια σας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και ύστερα προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το μαγειρεύετε για 1 λεπτό περίπου και ύστερα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το ζαμπόν, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε ώστε να λιώσουν τα τυριά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος προσθέστε τα μακαρόνια (φροντίζετε να τα έχετε βγάλει 1 λεπτό νωρίτερα από το συνιστώμενο χρόνο βρασμού) και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο (καλό είναι να το κόψετε σε μικρά κομματάκια πριν το ρίξετε στα μακαρόνια), ανακατεύετε και σερβίρετε την μερίδα που θέλετε με παρμεζάνα!

Πηγή: foodmaniacs.gr
Close