Συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι με μόλις 5 υλικά.

Συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή

Μπορεί το Καλοκαίρι να μας έχει αποχαιρετήσει – τυπικά – όμως οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές και τα καλοκαιρινά φρούτα υπάρχουν ακόμη στα ράφια των supermarkets. Έτσι, θα πρέπει να αγοράσετε πεπόνια αυτή τη φορά, διότι αυτή την μαρμελάδα πεπόνι που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω θα θέλετε πολύ να τη δοκιμάσετε!

Μαρμελάδα πεπόνι λοιπόν, για να κρατήσουμε το Καλοκαίρι λίγο ακόμη κοντά μας. Είναι θρεπτική και πεντανόστιμη. Φυσικά αποτελεί το τέλειο άλειμμα για το πρωινό μας όσων αφορά εμάς και τα παιδιά μας. Γιατί να χαλάμε χρήματα στις αγοραστές μαρμελάδες, οι οποίες είναι γεμάτες συντηρητικά, όταν μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερες μόνοι μας;

Δείτε ακόμα Μαρμελάδα κυδώνι!Πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα δεν υπάρχει.

Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολη η παρασκευή μιας μαρμελάδας αλλά στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη μαρμελάδα πεπόνι, χρειάζεται μόνο 5 υλικά και λίγο μεράκι! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή και φυσικά πολύ πιο οικονομική και θρεπτική από τις αγοραστές. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή καθαρίζουμε το πεπόνι σε φέτες και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όπως ακριβώς το κόβουμε, όταν θέλουμε να το φάμε ωμό. Το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Το βράζουμε για 10 λεπτά και το ξαφρίζουμε συνέχεια.

Έπειτα, ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν για λίγο. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε χυμό μισού λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει μέχρι να δέσει. Δοκιμάζουμε την μαρμελάδα όταν έχει δέσει.

Καθώς ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα νιώθουμε ότι αρχίζει και “πιάνει” . Τότε είναι έτοιμη. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και όπως είναι καυτή γεμίζουμε τα βάζα μας και τα κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους. Τα βάζα πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς.

Tips

Τα πεπόνια πρέπει να είναι όπως αυτά που αγοράζουμε όταν θέλουμε να τα φάμε ωμά σε φρουτοσαλάτα.

Η μαρμελάδα του Καλοκαιριού: Συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι με μόλις 4 υλικά! Η μαρμελάδα του Καλοκαιριού: Συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι με μόλις 4 υλικά!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λίτσα Σκαρμούτσου-Βαλαβάνη στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close