Συνταγή για ομελέτα με πατάτες! Οι παραδοσιακές πατάτες με τ' αυγά!

Ομελέτα με πατάτες

Πολλές φορές όλη η νοστιμιά κρύβεται στα πιο απλά! Η σημερινή μας συνταγή λοιπόν, είναι απλή, είναι παραδοσιακή, είναι πανεύκολη και φυσικά είναι τόσο μα τόσο αγαπημένη. Πατάτες με τ’ αυγά λοιπόν!

Μια συνταγή που από μικρά παιδιά έχουμε μάθει να την αγαπάμε και σίγουρα μέσα στην εβδομάδα, την απολαμβάνουμε μία με δύο φορές! Δείτε την εκτέλεσή της παρακάτω: 

Εκτέλεση:

Για αρχή, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε ροδέλες. Αφού τις αλατίσουμε ξεκινάμε το τηγάνισμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν προσθέσουμε τις πατάτες στο τηγάνι, θα πρέπει το λάδι μας να έχει κάψει. Αφήνουμε τις πατάτες να τηγανιστούν και δεν τις πειράζουμε καθόλου για να μην διαλυθούν ή κολλήσουν.

Δείτε ακόμα Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Παίρνουμε τα αυγά και τα σπάμε σε ένα μικρό μπολ. Ξεκινάμε να τα χτυπάμε ζωηρά. Αφού τα αυγά μας έχουν χτυπηθεί καλά και έχουν γίνει ένα ομογενές μείγμα, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι στο μείγμα, για την γεύση. Όταν οι πατάτες έχουν ροδίσει στο τηγάνι προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Όταν τα αυγά γίνουν ομελέτα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να διώξουμε το περιττό λάδι, μπορούμε να αφήσουμε τις πατάτες με τα αυγά να στραγγίξουν πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας.

Tips:

Η θερμοκρασία που θα τηγανίσουμε τις πατάτες ποικίλει ανάλογα με τον φούρνο και το πόσο δυνατό μάτι έχουμε. Δεν θέλουμε οι πατάτες να τηγανιστούν γρήγορα απέξω και να είναι ωμές μέσα. Οπότε η φωτιά θα πρέπει να είναι ιδανική μέτρια.

Συνταγή για ομελέτα με πατάτες! Οι παραδοσιακές πατάτες με τ' αυγά!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close