Συνταγή για παιδιά: Νηστίσιμα κεκάκια με αβοκάντο και πορτοκάλι. Ωραία ιδέα για παιδάκια με αλλεργίες στα γαλακτοκομικα και στο αυγό.
Υλικά
μερίδες:
40
1 ώριμο αβοκάντο
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια – πορτοκάλι
2 κ. σ. κονιάκ
Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
(προαιρετικά) Τρούφα για πασπάλισμα
Οδηγίες
Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το καθαρισμένο αβοκάντο με τη μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το πολτοποιημένο αβοκάντο με το χυμό, τη βανίλια και το κονιάκ.
Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια ψησίματος και πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα