Αυτή η συνταγή είναι αντιγραφή από το τεφτέρι της μαμάς! Τα Πασχαλινά κουλουράκια γίνονται αφρατα και πεντανοστιμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- βουτυρο 250 γρ αγελαδινό
- ζαχαρη 1 κούπα
- αυγα 2
- βανίλια 2
- αμμωνια μισό κουταλάκι
- γάλα 1 κουταλιά
- μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουτ. γλυκού κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι
- πορτοκαλι ξύσμα από 3
Υλικά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μεχρι να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σιγά σιγα, και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις βανίλιες , το ξύσμα και τη διαλυμένη αμμωνία σε μια κουτάλια γάλα και χτυπάμε για λίγο
Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά .και ξεκινάμε να πλάθουμε κουλουράκια
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και αλλειφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά.
Η συνταγή βγάζει περίπου 50 κουλουράκια
Δείτε ακόμη Συνταγη για νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιαδου
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα