Νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιάδου
Συνταγή για νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιαδου. Τα κουλούρια από την Βέφα  Είναι τα πιο νόστιμα, τα πιο αρωματικά πασχαλινά κουλούρια που έχω δοκιμάσει! Για επιπλέον άρωμα, προσθέστε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ή και τα δύο.

Εκτέλεση για Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας 

Συνταγη για νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιαδου
Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Δείτε ακόμη Τα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτι (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμους (αναλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά.

Συνταγη για νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιαδου

Καλή επιτυχία!

Δείτε και το βίντεο για Πασχαλινά κουλουράκια της Βέφας

Close