Υλικά
440 ml γάλα
6 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μάγια
200 γραμμάρια μέλι
2 αυγά και 2 κρόκους
120 γραμμάρια βούτυρο
λίγο αλάτι
900 γραμμάρια αλεύρι
Βάζουμε το χλιαρό γάλα ,την ζάχαρη,και την μάγια σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το μέλι,αυγά,κρόκους,βούτυρο,αλάτι και το αλεύρι Εάν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι (λίγο). Σκεπάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο φούρνο Τον σβήνουμε και την αφήνουμε 1 ώρα.
Όταν φουσκώσει καλά την βγάζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε τα.χέρια με.βούτυρο και κάνουμε μπαλάκια στρογγυλά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα αφήνουμε άλλη 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο ανακατεμένο με μέλι!
Tzeni Tsanaktsidou/ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες