Υλικά:
- γάλα καρύδας 200 ml
- μαργαρίνη 200 ml μαλακή
- βανίλια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια
Για το σιρόπι:
Για την κρέμα:
- γάλα καρύδας 1 κιλό
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλευρι 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Νηστεύετε ενώ παράλληλα ψάχνετε για γλυκές, νηστίσιμες ατασθαλίες; Τώρα με μόνο 4 υλικά μπορείτε να φτιάξετε γλυκάκια που θα σας ξετρελάνουν! Δροσερά, απολαυστικά με γεύση καρύδας ήρθαν για να σας πάρουν τα μυαλά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε το γάλα και 5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 200 γραμμάρια αλεύρι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε την ζύμη σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε ένα φύλλο.
Κόβουμε λωρίδες και έχουμε φτιάξει με αλουμινόχαρτο κώνους και τις τυλίγουμε σε αυτά πατώντας τες να κολλήσουν. Τοποθετούμε στην λαδόκολλα αλείφουμε με γάλα καρύδας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι για 3 λεπτά. Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά ζεστό σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ :
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια,μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά ανακατεύοντας την και στην συνέχεια γεμίζουμε τα γλυκά!!!!





Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!