Ταραμοσαλάτα με παντζάρι και αυγά ρέγκας

Για τιε μερες νηστειας που ερχονται και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!!

Υλικά
300 γρ. «χωριάτικο» ψωμί (ιδανικά 2 ημερών, για να έχει «σώμα» η ταραμοσαλάτα που θα φτιάξουμε)
150 γρ. λευκό ταραμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (70 γρ.), χοντροκομμένο
200 ml ελαιόλαδο
70-100 ml χυμό λάιμ
100 γρ. παντζάρια, βρασμένα ή ψημένα και ψιλοκομμένα, εναλλάξ με το ψωμί
1 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι
Για το σερβίρισμα

λεπτοκομμένες φέτες από ραπανάκι
λεπτές φέτες από 1 λεμόνι
ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
λίγα αυγά ρέγκας

 

Διαδικασία
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό και τη στύβουμε καλά. Στον πολυκόφτη χτυπάμε το λευκό ταραμά με 2 κουτ. σούπας νερό, τα παντζάρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα. Ρίχνουμε σε πολύ αργή ροή (ή σε μικρές δόσεις) 100 ml ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ την ψίχα του ψωμιού, το χυμό λάιμ (ανάλογα με τα γούστα μας), 60 ml νερό και τα άλλα 100 ml ελαιόλαδο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να προκύψει μια αφράτη μους. Στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι

Σερβίρουμε με το ραπανάκι, τις φέτες το λεμόνι, τα φύλλα δυόσμου και τα αυγά ρέγκας.

 

Πηγή: gastronomos.gr
Close