ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ??
Αυτό το γλυκό πραγματικά θα σου ξυπνήσει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης διότι το άρωμα η γεύση του καφέ σε ξεσηκώνει ?
Έχει αφράτη, βελούδινη κρέμα και είναι δύσκολο να αντισταθείς ?⤵⤵⤵
Υλικά :
375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
110 γρ. μαρσάλα ή μαυροδάφνη
75 ml καφές εσπρέσσο
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
225 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
50 γρ. κουβερτουρα, σε κομματάκια
36 σαβαγιάρ
λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαυροδάφνη, τον καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με μία μαρίζ παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μας και χτυπάμε ξανά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Με το που σφίξει το τυρί μας, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον καυτό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (20×30 εκ.)
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί η όλη η επιφάνεια της βάσης (18 σαβαγιάρ). Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα
Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σαβαγιαρ (18 σαβαγιάρ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να δέσει το γλυκό μας. Αφαιρούμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με κακάο, ξύσμα μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα και κόβουμε σε κομμάτια.
*Συνταγή του Άκη
*Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε σε ατομικά μπολάκια όπως έκανα εγώ και αν χρειαστεί σπάμε λίγο τα μπισκότα μας αφού τα βουτήξουμε στον καφέ ?
Εγώ έβαλα λευκό γλυκό κρασί και για αυτό δεν πήρε η κρέμα αυτό το ωραίο καφέ χρώμα του τιραμισού. Δεν παίζει όμως κανένα ρόλο, μπορείτε να βάλετε ότι γλυκό κρασί έχετε ☺
Από την καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής από την Έφη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες