Ο αγαπημένος μας γαύρος τώρα παίρνει σχήμα στο πιάτο και δημιουργείται μία υπέροχη μαργαρίτα! Πεντανόστιμο και ιδανικό για ένα τραπέζι με καλεσμένους!
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε καλά το γαυράκι μας.
Το στραγγίζουμε .
Το φιλετάρουμε και το αλατίζουμε προσεχτικά να μην χωριστούν τα φιλετάκια μας.
Το αλευρώνουμε καλύτερα με αλεύρι για ζυμωτά.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα γαυράκια μας ακτινωτά.
Μόλις γεμίσει όλο το τηγάνι με τα ψαράκια μας ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ακουμπάμε επάνω το τηγάνι.
Ρίχνουμε λιγάκι ακόμα λαδάκι πάνω από τα ψαράκια μας.
Τηγανίζουμε κουνώντας λιγάκι το τηγάνι δεξιά αριστερά.
Με ένα πιρούνι κοιτάτε από μια ακρούλα αν έχουν πάρει χρώμα από κάτω, δεν θέλουν πολύ ώρα.
Ακουμπάτε ένα καπάκι κατσαρόλας πάνω στα ψαράκια σας και τα τουμπάρετε με προσοχή να μην τρέξουν λάδια και λερώσετε.
Εγώ τα τουμπάρω πάνω από ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνετε προσεχτικά το γαύρο στο τηγάνι ξανά αφού πρώτα βάλετε λίγο λαδάκι στο τηγάνι.
Αφήνετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και σερβίρετε!!!!
Από την αγαπημένη μας Γιαγια Μαίρη Εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις