Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ καρότο που φάγατε ποτέ

Πιο αφράτο δεν γίνεται ?? Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο στη παρασκευή του! Τα παιδιά θα το λατρέψουν, και μόνο από την εμφάνιση…!

Υλικά:
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο μουλτι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
3/4 ποτηριού σπορέλαιο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια χούφτα σταφίδες

Γλασο:
2 κ.σ τυρί κρέμα
2 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη
ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη όσο γλυκό το θέλουμε.

Πώς θα το κάνουμε:
Τρίβουμε τα καρότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτο, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο το εκχύλισμα βανίλιας,
το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή 20cm αφού καλύψουμε τον πάτο με λαδόκολλα και πάνω στο μείγμα τις σταφίδες ενω τις πιέζουμε ελαφρώς να τις καλύψει η ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε με μαχαίρι.
Όταν κρυώσει ξεφορμαρουμε και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τα υλικά του γλάσου όσο ψήνεται το κέικ, προσθέτοντας λίγο λίγο την άχνη μέχρι να το φέρουμε όσο γλυκό το θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει καλύπτουμε με το γλασο στην επιφάνεια του κέικ. Διακοσμούμε με καρότο.

Καλή επιτυχία φίλες μου, είναι πολύ αφράτο και νόστιμο.

Η συνταγη είναι απο την καταπληκτικη σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking

Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ καρότο που φάγατε ποτέ

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές μας

 


Close