Το πιο νόστιμο και εύκολο μαμαδίστικο γλυκάκι- Mammy’s Chocolate dessert

Πάμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλυκάκι μαμαδίστικο ψυγείου που θα εντυπωσιάσει τα παιδάκια μας. την οικογένεια μας τους καλεσμένους μας! Είναι πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό χωρίς πολλά υλικά!

Υλικά-Ingredients
Για την βάση-For the base
350 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας-350 g petit beurre chocolate flavor
1 λίτρο γάλα-1 litre milk
200 γρ ζάχαρη-200 g sugar
120 γρ κορν φλάουρ-120 g cornstarch
1 κτσ υγρή βανίλια-1 tbsp vanilla extract
200 γρ κουβερτούρα-200 g dark chocolate

Για την σαντιγί-For the whipped cream

500 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά(φυτική)-500 ml whipping cream 35% fat(vegetable)
50 γρ ζάχαρη-50 g sugar
1 κτγ υγρή βανίλια-1 tsp vanilla extract
σταγόνες σοκολάτας-chocolate drops
25×35

Δειτε ακομα Γρήγορο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας, σοκολάτας και σαβαγιάρ

Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι σπάμε 350 γρ μπισκότα πτι μπερ.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα,την ζάχαρη,το κορν φλάουρ,την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Έπειτα προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα και συνεχίζουμε το ανακατέμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 25χ35 και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Συνεχίζουμε με την σαντιγί και σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη κι την υγρή βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
Έπειτα με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την σαντιγί πάνω από την βάση.
Στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε το γλυκό αλλη 1/2 ώρα μέσα στο ψυγείο.
Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!

Δείτε εδώ το video της συνταγής:

Το πιο νόστιμο και εύκολο μαμαδίστικο γλυκάκι- Mammy's Chocolate dessert Το πιο νόστιμο και εύκολο μαμαδίστικο γλυκάκι- Mammy's Chocolate dessert

Καλή σας επιτυχία!!

Δειτε ακομα Το πιο ξεχωριστό γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλα!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Παναγιώτης Παπαδάκης
Παναγιώτης Παπαδάκης

Λέγομαι Παναγιώτης Παπαδάκης είμαι 31 ετών και άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την μαγειρική πριν πέντε χρόνια. Όμως εφάρμοσα τις ιδέες μου και την φαντασία μου πάνω στην κουζίνα μόλις χρειάστηκε να δουλέψει η γυναίκα μου.Έκτοτε δουλεύω πάνω στις συνταγές ώστε να επιτύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Close