Συνταγή για αφράτη τούρτα με τυρί μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες.
Υλικά:
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 κούπα
- σπορέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
Για το σιρόπι φράουλα:
Για τη γέμιση:
- μασκαρπονε 500 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 300 ml 35% για ζαχαροπλαστική
- φραουλες 600 γραμμάρια ψιλοκομμένες
- βανίλια 1 φακελάκι
- ζάχαρη άχνη 1/2 κούπα
Για την επικάλυψη:
- κρεμα γαλακτος 300 ml χτυπημένη σε σαντιγί
- βανίλια 1 φακελάκι
- φραουλες 400 γραμμάρια κομμένες στη μέση
Συνταγή για δροσερή και αφράτη λεύκη τούρτα με μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες για τα γενέθλια και τις γιορτές του σπιτιού σας. Είναι χάρμα οφθαλμών και αποτελεί μία πανδαισία γεύσεων με αναλυτική εκτέλεση για σίγουρη επιτυχία και απλά υλικά.
Κέικ τούρτα βεζούβιος
Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα και τις τρώμε πολύ συχνά σε φρουτοσαλάτες ή και σκέτες. Σήμερα θα τις εντάξουμε σε μία νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα με αφορμή μία γιορτή της οικογένειας. Αν αγαπάς τις φράουλες και το μασκαρπόνε αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σου και θα την φτιάχνεις με κάθε αφορμή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα μασκαρπόνε με φράουλες:

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας από το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο και στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με την μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Αφού ψηθεί, το κόβουμε σε τρεις δίσκους, αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.
Οικονομική λευκή τούρτα με σαβαγιάρ
Συνεχίζουμε με το σιρόπι φράουλας. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά την ζάχαρη, τις λιωμένες φράουλες από το μούλτι και το νερό, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη και την βανιλέτα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική, αρκετά παγωμένη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη σαντιγί.
Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη σε σαντιγί μαζί με την βανιλέτα και βάζουμε την σαντιγί στην άκρη. Βάζουμε σε μία πιατέλα τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι. Με ένα πινέλο ή με ένα κουτάλι το ραντίζουμε με το σιρόπι φράουλας.
Τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Από πάνω απλώνουμε την μισή γέμιση μασκαρπόνε και τα μισά κομματάκια ψιλοκομμένης φράουλας. Έπειτα προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και πάλι με το σιρόπι φράουλας και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση με μασκαρπόνε και τις υπόλοιπες φράουλες.
Κρατάμε 2 κουταλιές από το σιρόπι για το στόλισμα της τούρτας. Στο τέλος προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω και πλάγια τη σαντιγί.
Διακοσμούμε με τις φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση και βάζουμε και τις 2 κουταλιές από το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και μόλις παγώσει καλά είναι έτοιμη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr