Συνταγή για αφράτη τούρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, σπιτικό παντεσπάνι και σαντιγί σκέτο αφρό, από την Τζένη Τσανακτσίδου για γιορτές, γενέθλια αλλά και για το γλυκό του Καλοκαιριού.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
Για τη κρέμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml παγωμένη
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για τη σαντιγί
- λευκή κουβερτούρα 1 ψιλοκομμένη
- κερασια 8-9 γλασέ
Για το στόλισμα
Τούρτα σοκολάτας με κεράσια και βάφλες
Δεν χρειάζεται να δίνουμε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία, αφού έχουμε την Τζένη Τσανακτσίδου και φυσικά το Dadd-Cool.gr να σας δείχνει εύκολες και νόστιμες συνταγές για τούρτες, πάστες και γλυκά ψυγείου. Σήμερα θα δούμε μία αφράτη και πεντανόστιμη τούρτα λευκής σοκολάτας με σαντιγί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα με λευκή σοκολάτα και σαντιγί:
Εκτέλεση για την τούρτα με λευκή σοκολάτα και σαντιγί
Αρχικά ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια, σιγά σιγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 28ν και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ψηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το κόβουμε σε δίσκους.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Πιο συγκεκριμένα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τούρτα με γιαούρτι, σαντιγί και φράουλες
Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε το φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη σε ένα σκεύος να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε στο γάλα του μπολ το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, την βανίλια και την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τον έναν πάτο παντεσπάνι στο τσέρκι και τον σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα λευκής κουβερτούρας και κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και πάλι και ετοιμάζουμε την σαντιγί.
Σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο
Πιο συγκεκριμένα χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό που το έχουμε βάλει στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαντιγί. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα και κερασάκια.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες