Τούρτα παγωτό με μαρμελάδα φράουλα & μπισκότα που θα σας δροσίσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
- ασπραδια 4 αυγού
- κρόκους αυγού 4
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- κακαο 25 γρ.
Υλικά
- μαρμελάδα 1 συσκευασία φράουλα
Για την γέμιση
- κρεμα γαλακτος 400 γρ (από το ψυγείο)
- ζαχαρούχο γάλα 1 (από το ψυγείο)
- τυρί κρέμα 200 γρ
Για το παγωτό
Η τούρτες παγωτό είναι must κάθε Καλοκαίρι ακόμη και στα γενέθλια. Δροσερές τούρτες παγωτό που αντικαθιστούν τις κλασικές κάθε Καλοκαίρι για γενέθλια, για κέρασμα ή για όταν θέλουμε ένα γλυκό. Οι τούρτες παγωτό είναι εύκολες στην παρασκευή.
Μετά την τούρτα παγωτό ferrero rocher θα δοκιμάσουμε τούρτα παγωτό με σπιτικό παντεσπάνι, παγωτό με ξύσμα lime, μπισκότα σοκολάτας και μπισκότα με κρέμα λεμονιού και φυσικά μαρμελάδα φράουλα. Ένα εξαιρετικό γλυκό που θυμίζει τις τούρτες παγωτού στα ζαχαροπλαστεία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στην μαρέγκα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι σε μία φόρμα για τούρτα αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο της φόρμας λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά και αφού το ψήσουμε το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Τούρτα Παγωτό Stracciatella με 3 υλικά
Εκτέλεση για το παγωτό
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ θα βάλουμε τα μπισκότα σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια – όχι πολύ μικρά – και στο άλλο μπολ θα βάλουμε τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού και το ξύσμα lime κομμένα και αυτά σε όχι πολύ μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά την κάθε κρέμα.
Για το στήσιμο της τούρτας
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε 1 παντεσπάνι στην φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι και από πάνω βάζουμε 1/2 δόση μαρμελάδα φράουλα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα με τα μπισκότα λεμονιού. Από πάνω παντεσπάνι, στην συνέχεια ξανά μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με μπισκότα σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για περίπου 5 με 6 ώρες. Στην συνέχεια ξεφορμάρουμε. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγη σοκολάτα και μέντα από πάνω αν μας αρέσει και απολαμβάνουμε.
Tips για την Τούρτα παγωτό για τον Δεκαπενταύγουστο
Αντί για lime μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Tartseli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μάρτυρας κλειδί δίνει στεγνά την 24χρονη για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
- Εύκολο σοκολατένιο γλυκό για τα Χριστούγεννα
- Grand Hotel : Χαραλάμπης και Θεώνη ξανά μαζί
- Γιάννης Πλούταρχος : Η 47χρονη stalker προσπαθεί να τα βρουν εξωδικαστικά