Ποτέ οι συνταγές για τούρτα σοκολάτα δεν είναι αρκετές! Δείτε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την νοστιμότερη τούρτα σαν ζαχαροπλαστείου! Ιδανική και για γενέθλια
Τούρτα σοκολάτα σαν του ζαχαροπλαστείου, με 3 διαφορετικές κρέμες, σοκολατένιο σιρόπι αφράτο παντεσπάνι και τρούφα στο ταψί χωρίς ειδικό τσέρκι . Ιδανική για γενέθλια, γιορτές
Υλικά Για το παντεσπάνι (για 3 στρώσεις): 6 αυγά
6 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη
5 φλιτζανάκια αλεύρι
1 φλιτζανάκι κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι γάλα
3 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1η κρέμα: 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης (σοκολάτα)
2 1/4 φλιτζάνια κρύο γάλα
2η κρέμα: 500 ml φυτική σαντιγί
100 γρ. μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού)
3η κρέμα: 2 φακελάκια Garni Γιώτης (σοκολάτα)
2 φλιτζάνια κρύο γάλα
Για διακόσμηση: 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Λίγη 3η κρέμα για ροζέτες
Κερασάκια μαρασκίνο ή γλασέ
Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τα στερεά στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη. Ψήνουμε κάθε μέρος ξεχωριστά σε ταψάκι 25×35 εκ. με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-12 λεπτά.
Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 3 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμες: 1η κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το κρύο γάλα.
2η κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί και μόλις σφίξει, προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε.
3η κρέμα: Χτυπάμε τα φακελάκια Garni με το κρύο γάλα μέχρι να αφρατέψει.
Στήσιμο τούρτας
Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι στο ταψί ή σε πιατέλα. Βρέχουμε ελαφρά με σιρόπι (με πινέλο).Απλώνουμε την 1η κρέμα. Τοποθετούμε το 2ο παντεσπάνι, σιρόπι και από πάνω τη 2η κρέμα. Στρώνουμε το 3ο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε με την 3η κρέμα. Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας, κάνουμε ροζέτες με λίγη από την 3η κρέμα και διακοσμούμε με κερασάκια.
Η συνταγη είναι απο τηνκ. Γεωργία Στόλη
Τιp
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ. Κόβεται καλύτερα και στέκεται υπέροχα!
Σχετικά Άρθρα
Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου