Συνταγή για θράψαλα στο τηγάνι με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα του Παναγιώτη Παπαδάκη, για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά:
Για το πανάρισμα:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γραμμάρια (1/2 κούπα)
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια (3 κουταλιές της σούπας)
- Σιμιγδάλι ψιλό 90 γραμμάρια (1/2 κούπα)
- αλατι 2.5 κουταλάκια του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το τηγάνισμα:
- ηλιέλαιο 250 ml περίπου
Συνταγή για τηγανιτά θράψαλα με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Θράψαλα τραγανά, χωρίς να είναι λάστιχο με απλά μυστικά που θα απογειώσουν την γεύση και την αυθεντική συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Απολαύστε τα πιο τραγανά και ζουμερά τηγανητά θράψαλα με την υπογραφή του Παναγιώτη Παπαδάκη! Μια συνταγή που πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη χρυσαφένια, κριτσανιστή κρούστα και τη μαλακή, νόστιμη σάρκα του θράψαλου.
Θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς
Με απλά υλικά και μυστικά που απογειώνουν τη γεύση, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για θαλασσινούς μεζέδες, σαρακοστιανά τραπέζια ή κάθε στιγμή που λαχταράτε κάτι ξεχωριστό. Δοκιμάστε το και γευτείτε την απόλυτη απόλαυση της θάλασσας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά τηγανιτά θράψαλα με τέλεια κρούστα του Παναγιώτη Παπαδάκη:

INGREDIENTS
600 g. Broadtail squids (frozen) 700 ml of club soda (2 cans) 80 g plain flour (1/2 cup)
50 g Cornstarch (3 tbsp) 90 g Fine semolina (1/2 cup) 2.5 tsp salt 1 tsp baking powder Sunflower oil
GERMAN
ZUTATEN
600 g Breitschwanz-Tintenfische (gefroren) 700 ml Sodawasser (2 Dosen) 80 g Mehl (1/2 Tasse) 50 g Maisstärke (3 EL)
90 g Grieß (1/2 Tasse) 2,5 TL Salz 1 TL Backpulver Sonnenblumenöl
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά Χρόνος Τηγανίσματος
2 Μερίδες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κατεψυγμένα θράψαλα, τη σόδα και τα αφήνουμε να ξεπάγωσουν. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στραγγίζουμε, ρίχνουμε τα θράψαλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σκουπίζουμε από πάνω.

Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι
Τα πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα με τα άλευρα και έπειτα τα τηγανίζουμε στο καυτό Ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χωρίς όμως να τα τηγανίσουμε παραπάνω γιατί μπορεί να σκληραίνουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα πιο νόστιμα και τραγανά θράψαλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Καλή σας επιτυχία!

Αναλυτικά η συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr