Θράψαλα γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι, μπαχαρικά αλλά και μερικά από τα πλοκάμια των θράψαλων. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή συνταγή.
Τα γεμιστά θράψαλα είναι μια συνταγή για θαλασσινά που μπορείς να την απολαύσεις και στο σπίτι. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις υπέροχα θράψαλα με μία γέμιση από ρύζι, κουκουνάρι, καρότο, πλοκάμια από θράψαλα και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Δείτε ακόμα Θράψαλα γεμιστά στην λαδόκολλα
Ένα νόστιμο φαγάκι για να το φάμε σαν μεσημεριανό αλλά και για να συνοδεύσουμε το τσιπουράκι ή το ουζάκι μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Προετοιμασία
Στην αρχή παίρνουμε τα θράψαλα και τα καθαρίζουμε από την μεμβράνη που έχουν απέξω . Μπορείτε να ζητήσετε και από το μαγαζί που θα τα αγοράσετε να σας τα καθαρίσουν, αν δεν μπορείτε.
Εκτέλεση για την γέμιση
Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στο τηγάνι βάζουμε επίσης μερικά από τα πλοκάμια των θράψαλων, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε επίσης το καρότο, το οποίο το έχουμε τρίψει στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και σοτάρουμε. Προσθέτουμε επίσης τον μαϊντανό.
Όταν σοταριστούν, προσθέτουμε το κουκουνάρι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το ρύζι Καρολίνα. Αφού φέρουμε μία γύρα το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος για να βράσει και να μαλακώσει λίγο το ρύζι μας, προσθέτουμε το ζεστό νερό.
Δείτε ακόμη Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας
Αφού η γέμιση είναι έτοιμη παίρνουμε τα θράψαλα και βάζουμε σε κάθε θράψαλο από δύο κουταλιές της σούπας γέμισης. Κλείνουμε καλά το θράψαλο με μία οδοντογλυφίδα στην άκρη. Βάζουμε τα θράψαλα στην γάστρα και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, την ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
Βάζουμε επίσης επιπλέον κουρκουμά, πάπρικα και αλάτι. Αφού ετοιμάσουμε τα θράψαλα στην γάστρα, τα ψήνουμε για 40 λεπτά στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν γίνουν σερβίρουμε με λίγο επιπλέον μαϊντανό.
Tips για Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι
Δεν βάζουμε όλα τα πλοκάμια από τα θράψαλα στην γέμιση. Ζεστό νερό βάζουμε μέχρι να καλυφθεί το ρύζι και τα λαχανικά μας. Ψήνουμε τα θράψαλα στην γάστρα, σκεπασμένα με το καπάκι της γάστρας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες