Συνταγή για τριώροφη τούρτα για παιδικά γενέθλια με σχέδιο γοργόνα, ζαχαρόπαστα και βουτυρόκρεμα νέας εποχής με όλα τα μυστικά του ζαχαροπλαστείου.
Από τη φίλη μας Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή.
- ζαχαροπαστα 1.600 γραμμάρια
- πάστα μοντελισμού 500 γραμμάρια πάστας μοντελισμού
- cmc 4-5 κουταλάκια του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 5 μικροσταγόνες ροζ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 σταγόνα λεβάντα
Υλικά
- μιξ για κέικ 2 κιλά και 280 γραμμάρια
Για το κέικ
- ζάχαρη άχνη 800 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κιλό - πολύ μαλακό
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 100 ml θερμοκρασία δωματίου
- μπανανα 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα
Για τη βουτυρόκρεμα
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία συγκλονιστικά όμορφη και νόστιμη τούρτα, τριώροφη για παιδικά γενέθλια σε σχέδιο γοργόνα. Άκρως καλοκαιρινή και σίγουρα τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν. Μάλιστα η συγκεκριμένη τούρτα καλύπτει 40 κομμάτια, οπότε σίγουρα θα χορτάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τριώροφη τούρτα γοργόνα:
Η μικρή μας ενθουσιάστηκε με την εντυπωσιακή 3όροφη τούρτα! Πάρα πολλά τα διακοσμητικά της στοιχεία. Αφού πρώτα τη θαύμασαν οι καλεσμένοι, οι φιγούρες/διακοσμητικά μοιράστηκαν στα παιδάκια του πάρτυ. Για τη μικρή γοργόνα έγινε μάχη!! Στη συνέχεια η τούρτα κόπηκε και μοιράστηκε σε όλους.
Εκτέλεση για τη τριώροφη τούρτα γοργόνα
Ο πρώτος όροφος-η βάση- ήταν από φελιζόλ 25 εκατοστών. Ο δεύτερος όροφος ήταν 20 εκατοστά σε διάμετρο και ο τρίτος 15. Κάθε όροφος είχε σχεδόν 10,5 εκατοστά ύψος. Οι δύο βρώσιμοι όροφοι έφτασαν για περίπου 40 καλεσμένους.
Για τα λέπια βρέχουμε ελαφρά το φελιζόλ με νερό, με πινέλο, το ντύνουμε με ζαχαρόπαστα στην οποία πρόσθεσα λίγο cmc σε αναλογία μισό κουταλάκι του γλυκού σε 500 γραμμάρια ζαχαρόπαστας.
Με καλαμάκι κομμένο στη μέση σχεδιάσαμε τα λέπια και τα βάψαμε σε διάφορα χρώματα με πινελάκια. Στους άλλους βρώσιμους ορόφους η ζαχαρόπαστα ήταν χωρίς cmc.
Τούρτα με γιαούρτι, σαντιγί και φράουλες
Η ζαχαρόπαστα ήταν λευκή που τη χρωματίσαμε με χρώματα πάστες, 5 μικροσταγόνες ροζ baby pink και 1 σταγόνα λεβάντα σε περίπου 500 γραμμάρια λευκής ζαχαρόπαστας (με σταγόνες εννοούμε στη μύτη μιας οδοντογλυφίδας) για να βγει παστέλ
Κάθε όροφος είχε 4 στρώσεις κέικ και 3 στρώσεις κρέμα/βουτυρόκρεμα μπανάνας. Κάθε στρώση κέικ ήταν 1,8 εκατοστά σε ύψος. Κάθε στρώση κρέμας περίπου 1 εκατοστό. Φτιάχνουμε το μείγμα κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα κέικ τα ψήσαμε σε 2 ταψάκια διαστάσεων 20 Χ 7,5 εκατοστά και 2 ταψάκια 15Χ7,5 εκατοστά. Πήραν συνολικά 2 κιλά και 280 γραμμάρια ζύμης. Κάθε ταψάκι των 20 εκατοστών πήρε 700 γραμμάρια ζύμης και κάθε ταψάκι 15 εκατοστών περίπου 440 γραμμάρια.
Σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο
Τα κέικ από κάθε ταψάκι τα χωρίσαμε σε 2 ισόπαχες στρώσεις με το ειδικό συρμάτινο εργαλείο αλλά κι ένα οδοντωτό μαχαίρι μπορεί να κάνει τη δουλειά. Βράζουμε το σιρόπι για την βουτυρόκρεμα για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά. Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το γάλα, το σιρόπι, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και χτυπάμε 10 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το χρώμα και την πάστα. Βάζουμε μύτη στρογγυλή σε σακούλα κορνέ και τη γεμίζουμε με την κρέμα.
Κάθε όροφος της τούρτας στήθηκε, ντύθηκε και διακοσμήθηκε χωριστά.
Κάθε βρώσιμος όροφος στήθηκε πάνω στο ειδικό δισκάκι από χαρτόνι. Μια κουταλιά βουτυρόκρεμα πάνω στο δισκάκι και επάνω της κολλάμε την πρώτη στρώση κέικ και συνεχίζουμε.
Τούρτα ραβανί της Σόφης Τσιώπου
Κάθε ντυμένη τούρτα μπήκε στο ψυγείο αφού θωρακίστηκε με βουτυρόκρεμα, ώστε να κρυώσει καλά πριν να ντυθεί με ζαχαρόπαστα. Μετά το ντύσιμο με ζαχαρόπαστα ξαναμπήκε ψυγείο. Η τούρτα αυτή έμεινε ψυγείο συνολικά 48 ώρες.
Το τελευταίο βράδυ κολλήσαμε με βρώσιμη κόλλα τα διάφορα διακοσμητικά που είχαμε προετοιμάσει λίγες μέρες πριν στεγνώσει και βάψει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θαλασσινά παιχνίδια για τούρτες.
Η τούρτα μπήκε στο ψυγείο χωρίς κάποιο κουτί. Στο ψυγείο δεν υπήρχαν τρόφιμα με έντονη μυρωδιά. Τα διακοσμητικά δεν έπαθαν τίποτα μια βραδιά στο ψυγείο.
Τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Σε πιατέλα επιλογής μας ή καλύτερα στην ειδική χοντρή βάση, που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζαχαροτεχνίας, βάζουμε λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο της και τοποθετούμε το ντυμένο και διακοσμημένο φελιζόλ που έχουμε ετοιμάσει από μέρες πριν.
Στο κέντρο του ορόφου-φελιζόλ βάζουμε λίγη βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε τον 2ο όροφο της τούρτας και επάνω σε αυτόν με τον ίδιο τρόπο τοποθετούμε και τον 3ο όροφο. Στον 2ο όροφο πριν να τον ντύσουμε με ζαχαρόπαστα μπήξαμε 4 χοντρά καλαμάκια που τα κόψαμε στο ύψος του ώστε να πατήσει σταθερά επάνω τους ο 3ος όροφος.
Τα διακοσμητικά κοχύλια στην οροφή του τρίτου ορόφου δεν τα κολλήσαμε για να μπορούν εύκολα να αποσπασθούν και να μοιραστούν στα καλεσμένα παιδάκια. Στις ουρές μπήξαμε οδοντογλυφίδα -πριν στεγνώσουν και σκληρύνουν – και τις καρφώσαμε πάνω στην οροφή.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής