Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο !!!

Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού για τα μικρά μου αύριο στο σχολείο !

Ζύμη:

500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Φαρίνα όσο πάρει περίπου 600-700 γρ.

Δείτε ακόμα: Τεμπελοτυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο, για το παιδικό πάρτι και όχι μόνο!

Γέμιση τυροπιτάκια:

Φέτα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο

Γέμιση ζαμπονοτυροπιάκια:

Τυρί
Ζαμπόν ή φιλέτο κοτόπουλο ψητό
Κέτσαπ

Δείτε ακόμα: ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ τραγανά και εύκολα της στιγμής.. Ιδανικά και για παιδικό πάρτι!!

Βάζουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε λίγη από την ζύμη μας την ανοίγουμε, παίρνουμε ένα πιατάκι του καφέ και κόβουμε σε κύκλους, βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη από την γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας με τα δάχτυλα μας.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι γεμίσεις μας.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε τα πιτάκια μας, τα αλείφουμε με λίγο νερό και ηλιέλαιο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°….
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια.

H συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎

Close