ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

Υπέροχη συνταγή για τυροπιτάκια διαφορετική απο τις υπόλοιπες!!!! Η γευση απο το πορτοκαλι το απογειωνει!!! Να το παιρνουν και τα παιδια στο σχολειο!!!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml ελαιόλαδο
350 -400 ml χυμό πορτοκαλιού

Δείτε επίσης: Ανατολίτικα τυροκούλουρα Άτσμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δε θα κολλάει στα χέρια μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χυμό ακόμα. Τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τις ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τις κλείνουμε σαν φακελάκι. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια με την πλευρά που έχουμε διπλώσει προς τα κάτω σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
*Επειδή βαρέθηκα λίγο να τα διπλώνω ένα ένα (κι επειδή είχα ήδη φτιάξει καμιά 15αρια κομμάτια για την κατάψυξη), άνοιξα την υπόλοιπη ζύμη σε παραλληλόγραμμο, έβαλα τη γέμιση, το έκλεισα σε ρολό, το πάτησα λίγο και έκοψα τριγωνάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα τοποθέτησα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Και με τους δύο τρόπους ψήθηκαν τέλεια κι έγιναν πεντανόστιμα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

Η συνταγή είναι απο την υπέροχη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της καταπληκτικής κυρίας  Eleni Petrakopoulou

Close