Τυροπιτάκια στο τηγάνι (τηγανόπιτες). Πεντανόστιμα!

Μια εύκολη συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια ή αλλιώς τηγανόπιτες με ζύμη γιαουρτιού και γέμιση φέτας.  Είναι πάρα πολύ νόστιμα και δεν θα τα βαρεθείτε ποτέ αφού μπορείτε κάθε φορά που θα τα φτιάχνετε να χρησιμοποιείτε διαφορετικό τυρί ή και συνδυασμό τυριών για την γέμιση.

    Για την γέμιση

  • φέτα 250 γρ (ή όποιο άλλο τυρί προτιμάτε)

Είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι χορταστικά, ιδανικά για πρωινό, κολατσιό όλες τις ώρες της μέρας, για το παιδικό πάρτυ άλλα και για το ταπεράκι της παράλιας.

Αν τα δοκιμάσετε, δε θα θελήσετε να ξανακάνετε άλλη συνταγή, είναι άπλα τέλεια!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, που το χτυπάμε πρώτα λίγο και μετά το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Αφού ενσωματώσουμε όλα τα υλικά και έχουμε ένα ωραίο ζυμαράκι μετά ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό άλλα ούτε και πολύ χονδρό.

Κόβουμε σε σχήμα της επιλογής μας με κουπ-πατ. Βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι αραβοσιτέλαιο και το αφήνουμε να κάψει . Όταν το λάδι μας είναι καυτό χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας.

Αφού τις τηγανίσουμε τις κόβουμε στην μέση και βάζουμε την φετα ή το τυράκι της αρεσκείας μας μέσα και τις απολαμβάνουμε. Αλλιώς μπορούμε να τις γεμίσουμε πριν τις τηγανίσουμε.

Είναι πεντανόστιμες, σκεπασμένες κρατάνε μέχρι και τρεις μέρες μαλακές.

Τυροπιτάκια στο τηγάνι (τηγανόπιτες). Πεντανόστιμα!

Η Εκτέλεση είναι από κ. ‎Eleni Kappou‎ ‎

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou ‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close