Βουτυρομακαρονάδα!

Χοντρό μακαρόνι με «καμένο» βούτυρο και ξερή μυζήθρα…με λίγα λόγια……
Βουτυρομακαρονάδα!!! ???
•1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
•250 γρ.ξερή (περίπου) μυζήθρα τριμμένη
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό (ή άλλο της αρεσκείας μας)
•πιπέρι (προαιρετικά)
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους (δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μαλακώσουν γιατί θα λασπώσουν).
Τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα. Καβουρδίζουμε το τυρί σε χαμηλή φωτιά (σαν να καίγεται) για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα..
πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μοιράζουμε στα πιάτα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα εποχής.

Βουτυρομακαρονάδα!

Ευχαριστούμε τη φίλη της κλειστης μας ομάδας Elina Gelina για τη συνταγή

Close