Χοντρό μακαρόνι με «καμένο» βούτυρο και ξερή μυζήθρα…με λίγα λόγια……
Βουτυρομακαρονάδα!!! ???
•1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
•250 γρ.ξερή (περίπου) μυζήθρα τριμμένη
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό (ή άλλο της αρεσκείας μας)
•πιπέρι (προαιρετικά)
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους (δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μαλακώσουν γιατί θα λασπώσουν).
Τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα. Καβουρδίζουμε το τυρί σε χαμηλή φωτιά (σαν να καίγεται) για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα..
πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Εναλλακτικά καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μοιράζουμε στα πιάτα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα εποχής.
Ευχαριστούμε τη φίλη της κλειστης μας ομάδας Elina Gelina για τη συνταγή
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες