Βουτυρόκρεμα (βασική συνταγή)

Η βασική συνταγή για βουτυρόκρεμα, με όλα τα μυστικά και τις παραλλαγές της. Ιδανική για cupcakes, τούρτα, κεκάκια και επικάλυψη σε ό,τι άλλο σας αρέσει

Υλικά Συνταγής
250 βούτυρο (μαλακό σε θερμ. δωμ.)
400 γραµ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. βανίλια υγρή
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος (ή εβαπορέ γάλα ή πλήρες γάλα)

Δείτε επίσης: Μακαρόν με φανταστική κρέμα !!!

Εκτέλεση

Απλή βουτυρόκρεμα λευκή
Για την άσπρη βουτυρόκρεμα, κοσκινίζουμε πρώτα την άχνη ζάχαρη σε ψιλή σήτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2′ να αφρατέψει.

Κρατάμε 1/2 φλ. από τη συνολική ζάχαρη άχνη για το τέλος. Χαμηλώνουμε το μίξερ στο πολύ χαμηλό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κρεμώσει.

Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα. Χτυπάμε το μείγμα για 1′ να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.

Σκάβουμε τον κάδο του μίξερ όποτε είναι αναγκαίο για να γίνει σωστή ομογενοποίηση της βουτυρόκρεμας.

Τέλος, λίγη λίγη ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανάλογα πόσο πυκνή-σφιχτή, θέλουμε να είναι η υφή της βουτυρόκρεμας.

Αν η βουτυρόκρεμά σας βγει σφιχτή, απλά προσθέστε 1/2 -1 κ.σ κρέμα γάλακτος.

Την βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes, τις τούρτες, ή τα μπισκότα.

 

Πηγή: argiro.gr
Close