Συνταγή για εκμέκ με κρέμα πορτοκαλιού. Ένα αρωματικό εκμέκ με πορτοκάλι στην κρέμα του που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 7 κούπες
- ζαχαρη 1 κούπα
- άνθος αραβοσίτου 1 κούπα με γεύση βανίλιας
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- φυτική σαντιγί 500 ml
- ζάχαρη άχνη 2 κ.σ.
- φιλέ αμυγδάλου Προαιρετικά κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ενα υπέροχο εκμέκ με μία αρωματική και πεντανόστιμη κρέμα πορτοκαλιού, ένα σιροπιασμένο κανταΐφι στην βάση που γεμίζει το στόμα με γλύκα και μία βελούδινη σαντιγί. Τι άλλο θέλει κανείς για να πει πως δοκίμασε το πιο νόστιμο και απολαυστικό γλυκό;
Αυτό το εκμέκ γίνεται πανεύκολα και σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να το απολαύσουμε ακόμη και τις ημέρες της νηστείας, αρκεί την φυτική σαντιγί να την αντικαταστήσουμε με vegan σαντιγί που μπορούμε να φτιάξουμε με γάλα ή κρέμα καρύδας ή κρέμα σόγιας.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό εκμέκ κανταΐφι με γλυκό του κουταλιού
Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως ακόμη και η φυτική σαντιγί περιέχει ίχνη γάλακτος οπότε δεν είναι νηστίσιμη. Όπως και να ‘χει αυτό το εκμέκ με κρέμα πορτοκαλιού είναι απλά συγκλονιστικό και αξίζει να το δοκιμάσετε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Εκμέκ με κρέμα πορτοκαλιού:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε το σιρόπι μας σε χαμηλή φωτιά για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού βράσει, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για την βάση του εκμέκ
Στην αρχή ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε δύο στρώσεις, σε ένα ταψί 35 εκ. Ανάμεσα στις δύο στρώσεις βάζουμε το μισό λιωμένο βούτυρο και από πάνω το άλλο μισό. Ψήνουμε την βάση μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Όταν ψηθεί την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια μαζί με την ζάχαρη και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί καλά σε μία κατσαρόλα και πριν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρεμάς και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση για το εκμέκ
Αφού κρυώσει η κρέμα πορτοκαλιού την απλώνουμε κρύα, στο κρύο κανταΐφι και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες περίπου. Χτυπάμε την κρύα φυτική σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει βάζουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips για το Εκμέκ με κρέμα πορτοκαλιού
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε φιλέ αμυγδάλου πάνω από την σαντιγί. Πριν το σερβίρουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο αμύγδαλο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα της σαντιγί και της ζάχαρης άχνη δύο βανίλιες και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία.
Για να κάνουμε το εκμέκ νηστίσιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φυτική σαντιγί, vegan σαντιγί που μπορούμε να φτιάξουμε με γάλα ή κρέμα καρύδας ή κρέμα σόγιας. Με το χτύπημα παίρνουμε την σαντιγί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες