Ρολό παντεσπάνι χωρίς αλεύρι _

Ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι γεμιστό με λαχταριστή κρέμα! Πολύ αφράτο ρολό με νισεστέ, με σίγουρη επιτυχία. Αν σας τελείωσε το αλεύρι και δεν προλαβαίνετε να πάτε να αγοράσετε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Η σημερινή μας συνταγή για ένα αφράτο και γεμάτο γλύκα ρολό παντεσπάνι χωρίς αλεύρι δεν χρειάζεται αλεύρι για να γίνει.

Δείτε ακόμα Γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη

Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά και χωρίς αλεύρι που σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν έχει προλάβει να πάτε supermarket αλλά έχετε μία απερίγραπτη λαχτάρα για γλυκό. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα κι αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για την βάση ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ξεκινάμε να χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους από τα αυγά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε στους κρόκους το λάδι.

Όταν ετοιμάσουμε και το δεύτερο μείγμα ενώνουμε τα δύο μείγματα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το απλώνουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά.

Όταν ψηθεί, το τυλίγουμε αμέσως σε ρολό χρησιμοποιώντας μία λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε μία πετσέτα για να ξεκολλάει πιο εύκολα και να είναι αφράτο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για την καραμέλα για ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Στην αρχή ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι καί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα κι έπειτα ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά.

Αφήνουμε το μείγμα μας στην φωτιά για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε την καραμέλα μας να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα για ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη μαζί με το νισεστέ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και βάζουμε το μείγμα μας να βράσει. Αφού πήξει η κρέμα, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.

Χτυπάμε έπειτα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα λίγη λίγη την σαντιγί μας και την χτυπάμε πολύ καλά.

Εκτέλεση για το ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Αρχικά ανοίγουμε το ρολό μας. Ξεκινάμε να το αλείφουμε με την καραμέλα μας ομοιόμορφα. Πάνω από την καραμέλα βάζουμε την κρέμα. Ξεκινάμε να τυλίγουμε προσεκτικά. Αφού το τυλίξουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη καραμέλα που μας περίσσεψε και λιωμένη σοκολάτα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Tips για ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Στην κρέμα μπορούμε να προσθέτουμε και μία κουταλιά σκόνη ζελατίνης, αν θέλουμε.

Ρολό παντεσπάνι χωρίς αλεύρι_ Ρολό παντεσπάνι χωρίς αλεύρι_Συνταγη _

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close