Ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι με τραγανή κρούστα

Σήμερα μαγειρεύουμε ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλο με τραγανή κρούστα. Ένα φαγητό που αρέσει σε όλους, και ιδιαίτερα στα παιδιά. Αν είναι μια από τις μέρες που σας πιέζει ο χρόνος, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό γεύμα.

Αυτά τα σνίτσελ είναι τραγανά απ έξω, μαλακά και ζουμερά από μέσα.  Συνδυάζονται τέλεια με πούρε, πατάτες τηγανιτές, ρύζι, αλλά και με μια πλούσια δροσερή σαλάτα της επιλογής σας.

Η συνταγή αυτή για σνίτσελ θα ξετρελάνει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους στο καθημερινό σας τραπέζι και να είστε σίγουρες ότι θα σας τα ζητάνε συνεχώς.

Φτιάξτε τα, κανείς δεν θα πει όχι σε ένα τραγανό και πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο.

Εκτέλεση

(4-5 άτομα)

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε καλά την τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσοχή όμως, δεν αλατίζουμε τα ίδια τα φιλέτα διότι αφήνουν τα υγρά τους κατά το τηγάνισμα και μαλακώνει η κρούστα του σνίτσελ. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα 2 αυγά.

Τεμαχίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στην μέση ώστε να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν γρηγορότερα και καλύτερα.  Στην συνέχεια περνούμε ένα ένα τα φιλέτα (8 συνολικά) τα περνάμε πρώτα από το αυγό να καλυφθεί η επιφάνεια τους, τα στραγγίζουμε ελαφρώς και μετά τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιας.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί (δίχως όμως να έχει καεί) προσθέτουμε όσα φιλέτα χωράνε. Τηγανίζουμε για περίπου για 5 με 6 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (π.χ. στο 7/10).

Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί μέσα στον φούρνο σε θερμοκρασία 100 βαθμούς για να παραμείνουν ζεστά ωσότου ετοιμαστούν και τα υπόλοιπα.

Ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι με τραγανή κρούστα

Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης

Close