10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού_

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού! Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα και δεν δεχόμαστε κόσμο στο σπίτι, το σαλόνι μας είναι σημαντικό να είναι καθαρό αφού εκεί, περνάμε όλες τις όμορφες στιγμές της ημέρας, μόνοι ή με την οικογένειά μας.

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σαλόνι βοηθάει την ψυχολογία μας και φυσικά προστατεύει την υγεία μας από διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι μπορεί να τακτοποιούμε τακτικά το σαλόνι όμως μία φορά τον μήνα πρέπει να κάνουμε και μία γενική καθαριότητα.

Δείτε ακόμα Ανοδική υγρασία στο σπίτι: Συμβουλές για την αντιμετώπισή της

Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε τις 10 δουλειές του σπιτιού που πρέπει να κάνουμε στην γενική μηνιαία καθαριότητα του σαλονιού. Δουλειές που θα κάνουν το σαλόνι μας να λάμπει από καθαριότητα και ταυτοχρόνως να είναι ένα υγιεινό μέρος για εμάς. Διαβάστε παρακάτω: 

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού: Αερίστε καλά το σαλόνι σας

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, είναι σημαντικό να ζούμε σε έναν υγιεινό χώρο. Τίποτα δεν εξουδετερώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς καλύτερα, από τον φρέσκο αέρα. Ο αέρας στο σπίτι μας πρέπει να ανακυκλώνεται καθημερινά.

Επειδή τον Χειμώνα μένουμε με τα παράθυρα κλειστά όλη την μέρα, είναι σημαντικό το πρωί να αερίζουμε τουλάχιστον μισή ώρα όλους τους χώρους μας. Φυσικά ο αερισμός του σαλονιού επιβάλλεται στην γενική καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου. Απομακρύνει τα μικρόβια και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Καθαρίστε τα φωτιστικά

Τα φωτιστικά συνήθως δεν τα καθαρίζουμε διότι είτε τα ξεχνάμε, είτε βαριόμαστε να κάνουμε αυτή την δουλειά. Είναι απόλυτα λογικό αφού τα περισσότερα φωτιστικά του σαλονιού, είναι περίτεχνα και έχουν πολύ λεπτομέρεια.

Είναι πολύ σημαντικό να τα καθαρίζουμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα όμως. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε την ανθυγιεινή σκόνη που αν μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι μας, βλάπτει εμάς και την οικογένειά μας.

Έτσι ξεκίνησε να καθαρίζεις τα φωτιστικά που βρίσκονται στην οροφή και στην συνέχεια ξεκίνα να καθαρίζεις και τα φωτιστικά δαπέδου με ένα νωπό πανί. Στο τέλος άφησέ τα να κρυώσουν.

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού: Κατεβάστε τις κουρτίνες

Μία φορά τον μήνα πρέπει να κατεβάζεις τις κουρτίνες και να τις πλένεις στο ειδικό πρόγραμμα του πλυντηρίου για τις κουρτίνες. Όταν τελειώσεις με το πλύσιμο, μπορείς να τις κρεμάσεις κατευθείαν χωρίς να τις αφήσεις να στεγνώσουν.

Με αυτόν τον τρόπο το σαλόνι σου θα μυρίζει πανέμορφα και δε θα χρειαστεί να τις σιδερώσεις, αφού στεγνώνοντας κρεμασμένες, δεν τσαλακώνονται κιόλας. Έξυπνο και υγιεινό.

10 μηνιαίες δουλειές_ για την γενική καθαριότητα _του σαλονιού_κουρτινες_

Photo via: cheapsales2021.net

Καθάρισε τα τζάμια και τα παράθυρα

Τα τζάμια και τα παράθυρα πρέπει να τα καθαρίζεις μία φορά τον μήνα. Τα τζάμια καθάρισέ τα με ένα ειδικό απορρυπαντικό για τα τζάμια, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Στην συνέχεια με νερό και λίγο απορρυπαντικό καθάρισε τα παντζούρια σου από την έξω πλευρά.

Είναι σημαντικό τουλάχιστον τα τζάμια να τα καθαρίζεις το απόγευμα, διότι ο ήλιος δημιουργεί λεκέδες στα τζάμια ακόμη κι αν δεν το ξέραμε.

10 μηνιαίες δουλειές_ για την γενική καθαριότητα _του σαλονιού_Τζαμια_

Photo via: koufomata.alouminiou.gr

Καθάρισε τους πίνακες και τις κορνίζες

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε και τους πίνακες και τις κορνίζες στο σαλόνι μας. Είναι σημαντικό διότι η σκόνη μπορεί να κάνει τον χώρο να μοιάζει ατακτοποίητος και φυσικά ανθυγιεινό για εμάς. Έτσι, ξεκινάμε να καθαρίζουμε πρώτα τα κάδρα και τις κορνίζες και στην συνέχεια τα τζάμια τους, με ένα υγρό πανί.

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού: Ξεσκόνισε την βιβλιοθήκη

Ξεσκόνισε το πάνω μέρος της βιβλιοθήκης, τα ράφια και αν χρειάζεται ξεσκόνισε και τα εξώφυλλα των βιβλίων. Δεν απαιτεί πολύ δουλειά. Επίσης αν έχεις διακοσμητικά, καδράκια και κορνίζες, ξεσκόνισε κι αυτά.

10 μηνιαίες _δουλειές για την γενική καθαριότητα _του σαλονιού_

Photo via: yes-i-am.gr

Καθάρισε την τηλεόραση και το χειριστήριο της τηλεόρασης

Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να καθαρίζουμε στο σαλόνι μας είναι η τηλεόραση και το χειριστήριο. Φυσικά την τηλεόραση πρέπει να την καθαρίσεις, ψεκάζοντας το πανί με λίγο υγρό. Αν ρίξεις το υγρό απευθείας στην τηλεόραση μπορεί να την χαλάσεις. Το ίδιο ισχύει και με το χειριστήριο όπως και με όλες τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού: Καθάρισε το τζάκι

Το τζάκι είναι όμορφο μέσα σε ένα σαλόνι όμως θέλει κι αυτό την δική του περιποίηση. Καθάρισε την εστία του τζακιού σου από στάχτες και λεκέδες, κι έτσι το τζάκι σου θα λειτουργεί καλύτερα κι εσύ δε θα αναπνέεις ένα σωρό στάχτες που σε βλάπτουν.

Καθαρισμα τζακιου_

Photo via: tzakia.online

Καθάρισε τους καναπέδες

Φυσικά πρέπει να καθαρίσεις και τους καναπέδες από τυχόν σκόνη ή λεκέδες. Αν έχεις καλύμματα και μπορείς να τα αφαιρέσεις, μπορείς να πλύνεις τα καλύμματα στο πλυντήριο. Ο καναπές έχει πολλά ακάρεα και για να τα απομακρύνεις από τον καναπέ, πρέπει να αερίζεις καλά τον χώρο, και να κάνεις βιολογικό καθαρισμό συχνά.

10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού_

Photo via: myconstructor.gr

Καθάρισε τα χαλιά σου

Τέλος ολοκλήρωσε την γενική του σαλονιού σκουπίζοντας τα χαλιά και τις μοκέτες στον χώρο. Μπορείς να χρησιμοποίησες ένα φυσικό καθαριστικό ή μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου ένα. Άσε να στεγνώσουν καλά και στην συνέχεια είτε αποθήκευσε τα, είτε στρώσε τα και πάλι εκεί που ήταν. Και σε αυτή την περίπτωση ο βιολογικός καθαρισμός είναι σημαντικός.

10 μηνιαίες δουλειές_ για την γενική καθαριότητα του σαλονιού_Χαλια_

Photo via: decoration.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close