ιδέες-για-να-αξιοποιήσετε-τις-παλιές κρεμάστρες-diy-

Έχετε παλιές κρεμάστρες που δεν χρησιμοποιείτε πιά; Δεν χρειάζεται να τις πετάξετε αφού μπορείτε να τις αξιοποιήσετε αλλιώς και στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε 12 εύκολες κατασκευές.

Μας αρέσει πολύ να ασχολούμαστε με κατασκευές, ειδικά όταν αυτές αφορούν αντικείμενα που ήδη έχουμε στο σπίτι και απλά δεν τα χρειαζόμαστε πια. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε 11 τρόπους να αξιοποιήσετε τις παλιές σας κρεμάστρες μέσα από εύκολες, έξυπνες και οικονομικές κατασκευές. Θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με μερικές ή ακόμη και μία παλιά κρεμάστρα. Διαβάστε παρακάτω:

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Κρεμάστρες για τα παλτά

Μπορείτε να κολλήσετε τις παλιές σας κρεμάστρες σε ένα κομμάτι ξύλου που θα το έχετε βάψει από πριν ή θα το χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως είναι και να μετατρέψετε τις παλιές σας κρεμάστρες, σε κρεμάστρα εισόδου για τα παλτά και τις ζακέτες σας.

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Διακοσμητικό για το σπίτι

Τοποθετήστε πάνω σε μία παλιά κρεμάστρα, άγκιστρα και κρεμάστε πάνω παλιά κοσμήματα και αλυσίδες. Αυτή η κατασκευή έχει δύο χρήσεις. Από την μία μπορείτε να φτιάξετε ένα γουστόζικο διακοσμητικό και από την άλλη έναν εναλλακτικό τρόπο για να οργανώσετε τα κοσμήματά σας.

οργανώστε-τα-κοσμήματα-με-κρεμάστρες-ιδέες-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Οργανώστε τις κλωστές

Μπορείτε σε παλιές κρεμάστρες να τοποθετήσετε τις κλωστές σας. Με αυτόν τον τρόπο οι κλωστές δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους και φυσικά θα είναι εύκολα προσβάσιμες κάθε φορά που τις χρειάζεστε.

οργανώστε-τις-κλωστές-με-κρεμάστρες-ιδέες-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Θήκη για τα πιάτα

Η παρακάτω κατασκευή θέλει γνώσεις πάνω σε κατασκευές. Τοποθετήστε τις κρεμάστρες σας με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν θήκη για τα πιάτα και τοποθετήστε εκεί τα πιάτα σας. Αν οι κρεμάστρες είναι ξύλινες, κάνει για πιάτα στεγνά και όχι βρεγμένα.

οργανώστε-τα-πιάτα-με-κρεμάστρες-ιδέες-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Κρεμάστε τα περιοδικά σας

Αν δεν θέλετε να έχετε περιοδικά αραδιασμένα πάνω σε τραπεζάκια μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές κρεμάστρες πάνω σε μία βάση και να τοποθετήσετε εκεί τα περιοδικά σας όπως βλέπουμε και παρακάτω.

οργανώστε-τα-περιοδικά-με-κρεμάστρες-ιδέες-

Δείτε ακόμα Πρωτομαγιά 2023: 15 ιδέες για λουλουδένια στεφάνια για την εξώπορτα

ιδέες-για-να-αξιοποιήσετε-τις-παλιές κρεμάστρες-diy-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Τοποθετήστε τα γυαλιά ηλίου

Μπορείτε να κρεμάσετε μία κρεμάστρα σε έναν τοίχο του σπιτιού και να τοποθετήσετε εκεί τα γυαλιά σας. Είναι ένας τρόπος να οργανώσετε τα γυαλιά σας αν και δεν πρέπει να τα αφήνετε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι θα σκονίζονται και με τον καιρό θα φθαρούν.

οργανώστε-τα-γυαλιά-σε-παλιές κρεμάστρες-ιδέες-

ιδέες-για-να-αξιοποιήσετε-τις-παλιές κρεμάστρες-diy-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Οργανώστε την κουζίνα σας

Λυγίστε μία κρεμάστρα από σύρμα και τοποθετήστε πάνω πετσέτες, γάντια κουζίνας και γενικά οτιδήποτε άλλο πιάνει χώρο στην κουζίνα σας και θέλετε να φύγει από την μέση. Είναι και μία πολλή καλή ιδέα για διακοσμητικό.

οργανώστε-είδη κουζίνας-σε-παλιές κρεμάστρες-ιδέες-

11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι: Τοποθετήστε το χαρτί υγείας

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μία όμορφη θήκη για το χαρτί υγείας. Λυγίστε μία κρεμάστρα και κρεμάστε από εκεί το χαρτί υγείας. Χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσετε το πλακάκι ή να το γεμίσετε με στάμπες από κόλλες και αυτοκόλλητα.

οργανώστε-χαρτί υγείας-σε-παλιές κρεμάστρες-ιδέες-

Δείτε ακόμα Διακόσμηση σπιτιού στο χρώμα της μέντας: 15 ιδέες

ιδέες-για-να-αξιοποιήσετε-τις-παλιές κρεμάστρες-diy-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close