συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού σε αντίθεση με παλιά, πλέον λίγοι άνθρωποι ασχολούνται ΜΟΝΟ με το νοικοκυριό. Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν την καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού παιχνιδάκι.

Η καθαριότητα και η οργάνωση του σπιτιού είναι μία δύσκολη αλλά απαραίτητη υπόθεση τόσο για την υγεία όσων μένουν στο σπίτι όσο και για την εμφάνιση του σπιτιού μας. Επειδή πλέον έχουμε πολλές υποχρεώσεις, σίγουρα οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να γίνουν βραχνάς.

Παρόλα αυτά αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν στην καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού. Θα κάνουν την καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού πιο εύκολη και γρήγορη κι έτσι, δεν θα αγχώνεστε πια για κάτι τόσο σημαντικό μέσα στην καθημερινότητα. Διαβάστε παρακάτω:

Θήκη με μαγνήτες για τα μαχαιροπίρουνα

Οι θήκες που κολλούν με μαγνήτη για μαγειρικά σκεύη είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δεύτερες μπορεί να απορροφήσουν την υγρασία, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Δείτε ακόμα 13 λάθη στην στο μπάνιο κατά την ανακαίνιση που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο τον χώρο

Ωστόσο, η θήκη με μαγνήτη μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο στον τοίχο, είτε είναι πάνω από νεροχύτη είτε πάνω από μια επιφάνεια εργασίας. Θα ελευθερώσει χώρο και θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

© depositphotos

Γλάστρες για την αποθήκευση μαγειρικών σκευών

Οι γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για λουλούδια αλλά και για να δώσουν άνεση στην κουζίνα σας. Οι γλάστρες από μεταλλικά σύρματα θα κάνουν τα φρούτα να φαίνονται όμορφα, ενώ μια θήκη σε στυλ γλάστρας μπορεί να είναι καλή για την αποθήκευση μαχαιροπήρουνων ή σφουγγαριών για το πλύσιμο των πιάτων, κάνοντας τις κουζίνες μας να φαίνονται λιγότερο ακατάστατες.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

© Jason Finn/Shutterstock, © depositphotos

Γάντζοι μπάνιου σε άλλα μέρη… εκτός του μπάνιου

Αυτά τα άγκιστρα είναι πολύ πιο λειτουργικά από όσο νομίζετε. Μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ντουλάπα και να χρησιμοποιηθούν για να κρεμάτε γραβάτες, κασκόλ, ζώνες ή τσάντες. Εάν κρεμαστεί στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω τους κατσαρόλες ή πετσέτες. Τα άγκιστρα μπορούν να αλλάζονται από καιρό σε καιρό, κάτι που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε νέες πινελιές στο εσωτερικό.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

Ένας μικρός χώρος αποθήκευσης για μικροπράγματα σε κάθε δωμάτιο

Επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια με κωδικούς προσφοράς για τα αγαπημένα σας καταστήματα, κορδέλες για τα μαλλιά, μια λίστα παντοπωλείων και άλλα μικροπράγματα μπορούν να γεμίσουν τρομερά ένα δωμάτιο.

Μπορεί να είναι εξαντλητική η προσπάθεια να τα επαναφέρετε στη θέση τους κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα. Τοποθετήστε ένα μικρό βάζο ή ένα όμορφο κουτί σε κάθε δωμάτιο και κρατήστε όλα αυτά τα μικροπράγματα μέσα σε αυτό.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

Ο κανόνας των 5 πραγμάτων

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή αν δεν σας αρέσει η ιδέα να έχετε κουτιά και συρτάρια παντού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των “5 πραγμάτων”. Κάθε μέρα, βρείτε πράγματα που είναι τοποθετημένα σε λάθος μέρος στο σπίτι σας και τοποθετήστε τα εκεί που υποτίθεται ότι είναι.

Δείτε ακόμα Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου: Ιδέες και φωτογραφίες

Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε ένα ράφι παπουτσιών και ένα βιβλίο σε μια βιβλιοθήκη. Θα διαρκέσει μόνο μερικά λεπτά την ημέρα και σύντομα θα κάνει το συνολικό εσωτερικό του σπιτιού να φαίνεται καλύτερο.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

© depositphotos

Διατήρηση καθαριστικών σε διαφορετικούς χώρους

Εάν αποθηκεύετε καθαριστικά σε μέρη όπου πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, οι πιθανότητες να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θα χρειαστεί να πάτε σε άλλο δωμάτιο για να πάρετε ένα απορρυπαντικό για να καθαρίσετε το δωμάτιο ή για να σκουπίσετε έναν τυχαίο λεκέ στον καναπέ – θα έχετε όλα τα απαραίτητα στη διάθεσή σας.

Διατηρείτε καθαριστικά για τη σόμπα στην κουζίνα, σαμπουάν για τον καθαρισμό χαλιών στο καθιστικό και μαντηλάκια για τον καθαρισμό των οθονών στο δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένος ο υπολογιστής σας. Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε ένα όμορφο δοχείο για να μην τραβούν την προσοχή.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

© depositphotos, © depositphotos

Κοσμήματα σε κουτί για χειροτεχνίες ή σε κουτί χαπιών

Είναι βολικό να αποθηκεύετε κοσμήματα σε θέση κρέμασης, αλλά τα κοσμήματα μπορούν γρήγορα να σκονιστούν. Για να αποφευχθεί η σύγχυση, μπορεί να αποθηκευτεί σε έναν κανονικό κουτί χειροτεχνίας, ο οποίος πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη για χειροτεχνίες. Μπορείτε να τοποθετήσετε σκουλαρίκια σε μικρά τμήματα και χάντρες με βραχιόλια σε μεγαλύτερα τμήματα.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

Ένα πικάπ ή μια βάση πολλαπλών επιπέδων για την αποθήκευση καρυκευμάτων

Κουτιά με μπαχαρικά ή βιταμίνες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια μικρή βάση ή σε ένα πικάπ. Θα εξοικονομήσει χώρο και θα σας επιτρέψει να έχετε όλα τα απαραίτητα στη διάθεσή σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γωνιακά ντουλάπια βάσης είναι το τέλειο μέρος για τέτοιες θήκες.

Φωτιστικά στην ντουλάπα

Το θέμα της αδυναμίας εύρεσης των σωστών ρούχων μπορεί να λυθεί μια για πάντα με την τοποθέτηση χωνευτών φωτιστικών οροφής στην ντουλάπα. Μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ανάβουν όταν ανοίγουν οι πόρτες ή χρησιμοποιώντας διακόπτη.

Όταν τα φώτα είναι εκεί, είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε το σωστό ντύσιμο και να πείτε αντίο σε πράγματα που έπρεπε να έχετε ξεφορτωθεί εδώ και χρόνια.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

© depositphotos

Βάλτε τον φορτιστή, το νεσεσέρ και πολλά άλλα στο κομοδίνο σας

Τοποθετήστε όμορφο χαρτί στο κάτω μέρος του συρταριού και τακτοποιήστε τα πράγματά σας: θα μπορείτε να κρατάτε ηλεκτρονικά είδη σε ένα συρτάρι και καλλυντικά ή σημειωματάρια σε άλλο.

Διπλωμένα τραπεζομάντιλα και πετσέτες κάθετα για εξοικονόμηση χώρου

Αν έχετε τόσα τραπεζομάντιλα και πετσέτες που δεν χωράνε σχεδόν καθόλου στο ντουλάπι, μπορείτε να τα διπλώσετε κάθετα, ακολουθώντας τη Μέθοδο KonMari.

Θα πιάσουν πολύ λιγότερο χώρο όταν διπλωθούν με αυτόν τον τρόπο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε το αντικείμενο που χρειάζεστε, επειδή δεν θα χρειαστεί να περάσετε από ολόκληρη τη στοίβα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tidy Home (@_tidyhome)

Εξοικονόμηση χρόνου με έναν δίσκο για παπούτσια, ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός

Για να αποφύγετε να σφουγγαρίζετε το πάτωμα κάθε φορά που έρχεστε σε εσωτερικό χώρο, προμηθευτείτε έναν δίσκο για μπότες. Απλώς βάλτε τα παπούτσια σας σε αυτό αφού επιστρέψετε στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες ή μια βροχερή μέρα – το νερό θα στραγγίσει στο δίσκο και θα διατηρήσει το πάτωμα καθαρό. Επιπλέον, αν τοποθετήσετε μερικά βότσαλα μέσα, τα παπούτσια σας θα μένουν πάντα στεγνά.

Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι ή κουτί για να αποθηκεύσετε όλες τις παντόφλες της οικογένειάς σας

Όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει το χάος, αλλά προσθέτει επίσης μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @newbuild_newstart

Διατήρηση κασκόλ και γαντιών σε υφασμάτινη τσάντα

Τα γάντια, τα κασκόλ και άλλα μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια χάνονται συνέχεια στη θάλασσα των αξεσουάρ της οικογένειάς σας! Μπορείτε να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση χρησιμοποιώντας μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια. Σκεφτείτε να το τοποθετήσετε σε ένα γάντζο στο πίσω μέρος μιας πόρτας ντουλαπιού ή σε μια κρεμάστρα.

συμβουλές-για-να-καθαρίσετε-και-να-οργανώσετε-το-σπίτι-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close