ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

Το χρώμα της μέντας είναι πραγματικά πολύ δροσερό και ανοιξιάτικο και φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει στην διακόσμηση όλου του σπιτιού τόσο την Άνοιξη όσο και το Καλοκαίρι 2023.

Η Άνοιξη μπήκε στις ζωές μας και θέλουμε να βάλουμε λίγο χρώμα και λίγη δροσιά στην ζωή μας. Το χρώμα της μέντας φαίνεται πως είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς αφού χαρίζει νότες δροσιές και χρώματος μέσα στο σπίτι με τον πιο σικ και διακριτικό τρόπο.

Δείτε ακόμα Πάσχα 2023: 24 ιδέες για Πασχαλινή διακόσμηση σε όλο το σπίτι

Ακριβώς επειδή είναι ένα τόσο δροσερό χρώμα, η μέντα θα πρωταγωνιστήσει και το Καλοκαίρι 2023! Σήμερα θα δούμε μερικές ιδέες για να υιοθετήσετε το χρώμα της μέντας σε όλο το σπίτι, τόσο στην διακόσμηση όσο και στους τοίχους. Διαβάστε παρακάτω:

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Ντουλάπια κουζίνας στο χρώμα της μέντας

Αν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα αυτό το χρώμα είναι μία μοντέρνα και διαχρονική ιδέα για εσάς που χαρίζει στην κουζίνα σας μία ξεχωριστή αισθητική, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Επίσης μπορείτε να βάψετε τα ήδη υπάρχον ντουλάπια σας στο χρώμα της μέντας.

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: 15 ιδέες

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Δημιουργεί μοντέρνες αντιθέσεις

Το χρώμα της μέντας στην κουζίνα και στο μπάνιο ήταν κορυφαία τάση κάπου ανάμεσα στο 1950-1960. Μπορεί να είναι ένα χρώμα αρκετά vintage όμως με τον σωστό τρόπο μπορούμε να το φέρουμε στην εποχή μας και να κάνουμε την κουζίνα μας ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού να μαγνητίσει τα βλέμματα.

ντουλάπια κουζίνας-σε-μέντα-ιδέες-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Η τέλεια αντίθεση με το ξύλο

Αν το σπίτι σας έχει ξύλινα δοκάρια και άλλες ξύλινες λεπτομέρειες σε παραδοσιακό χρώμα του ξύλου, τότε η μέντα δημιουργεί υπέροχες αντιθέσεις, αφού είναι ένα χρώμα φυσικό και ταιριάζει πολύ με τις εξίσου φυσικές αποχρώσεις του ξύλου. 

κουζίνα-με-ξύλο-και-μέντα-ιδέες-

Δείτε ακόμα Σαλόνι σε παστέλ χρώματα: Η απόλυτη τάση στην διακόσμηση την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023

ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Πλακάκια στο χρώμα της μέντας στο μπάνιο

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα παλαιότερα χρόνια το χρώμα της μέντας είναι τάση κυρίως για κουζίνα και μπάνιο. Μπορείς λοιπόν να βρεις μοντέρνες αποχρώσεις της μέντας στα πλακάκια του μπάνιου χαρίζοντας μία χαλαρωτική και συνάμα δροσερή αίσθηση στο μπάνιο.

πλακάκια-στο-χρώμα-της-μέντας-ιδέες-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Λεπτομέρειες με μέντα

Μπορείς να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα τόσο στο μπάνιο όσο και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Ξέφυγε λοιπόν από τα πλακάκια και τις μονοχρωμίες στους τοίχους. Λευκή βάση με πινελιές στα χρώματα της μέντας που θα τα συνδυάσεις με εξίσου μοντέρνα ντουλάπια.

μπάνιο-στο-χρώμα της μέντας-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Το τέλειο χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο

Αν ψάχνεις ένα χαλαρωτικό χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο τότε το χρώμα της μέντας είναι ιδανικό. Ξεφεύγει από τα στερεοτυπικά “μπλε για τα αγοράκια, ροζ για τα κοριτσάκια” και κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία του παιδιού, στον ύπνο, αλλά και στην συνολικότερη ανάπτυξή του.

το-χρώμα-της-μέντας-στο-βρεφικό δωμάτιο-ιδέες-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Συνδύασέ το με το χρυσό στο σαλόνι

Το σαλόνι μας θέλουμε να είναι μοντέρνο και φιλόξενο. Μπορείς λοιπόν να παίξεις με τα χρώματα της μέντας, τα χρυσά διακοσμητικά, κηροπήγια και φωτιστικά και φυσικά με μοντέρνα κάδρα και τραπεζαρίες. Θα γίνει το τέλειο σαλόνι για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

το-χρώμα-της-μέντας-στο-σαλόνι-ιδέες-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Μέντα για μία boho διακόσμηση

Αν θέλεις μία boho διακόσμηση στο σπίτι σου τότε η μέντα είναι η τέλεια απόχρωση για να την συνδυάσεις με ονειροπαγίδες, boho καλύμματα, boho χαλιά, ψάθινα διακοσμητικά και φυτά εσωτερικού χώρου. Θα βάλετε το Καλοκαίρι μέσα στο σπίτι σας!

boho διακόσμηση-με-το-χρώμα της μέντας-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Καναπές σε αυτήν την απόχρωση

Μπορείς επίσης να διαλέξεις έναν καναπέ σε αυτό το χρώμα αν θέλεις να αγοράσεις έναν καινούριο καναπέ και να το συνδυάσεις με παστέλ αποχρώσεις σε όλο το υπόλοιπο σαλόνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείς να υιοθετήσεις αυτήν την πρόταση και με καλύμματα για καναπέδες στις ίδιες αποχρώσεις.

παστέλ-καναπές-σε-χρώμα μέντας-ιδέες-

Δείτε ακόμα Ξύλινοι νιπτήρες στο μπάνιο: Ιδέες και τι πρέπει να προσέξετε

ιδέες-για-διακόσμηση-σπιτιού-στο-χρώμα-της-μέντας-

Διακόσμηση σπιτιού στα χρώματα της μέντας: Μία μοντέρνα γωνία μέσα στο σπίτι

Ένας τοίχος στο σπίτι στα χρώματα της μέντας με μοντέρνα pop art κάδρα, καθρέφτες και ό,τι άλλο σου αρέσει. Επίσης, είναι η τέλεια ιδέα και για το γραφείο και τον χώρο εργασίας σου!

μοντέρνα-κάδρα-με-τοίχο-σε-χρώμα-μέντας-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close