4 τρόποι που η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο είναι πολύ χρήσιμο στο νοικοκυριό μας. Την χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, στην περιποίηση της εξωτερικής μας ομορφιάς αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού μας. Φαίνεται λοιπόν, πως είναι ένα υλικό που πραγματικά το μόνο που δεν κάνει είναι…καφέ!

Η μαγειρική σόδα λοιπόν, είναι ο πιο οικονομικός και υγιεινός τρόπος να καθαρίσουμε τους δύσκολους λεκέδες από πολλές συσκευές του σπιτιού μας. Για τον φούρνο παραδείγματος χάρη, πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά με χημικές ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι, φαίνεται πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους λεκέδες από την επιφάνεια του φούρνου με τον πιο υγιεινό και τον πιο οικονομικό τρόπο. Η μαγειρική σόδα επίσης, μπορεί να βοηθήσει πολύ, στο πλύσιμο των ρούχων σας στο πλυντήριο.

Τα ρούχα μας, προσπαθούμε να τα περιποιηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε, αφού είναι αυτά τα οποία απογειώνουν το στυλ μας και αναδεικνύουν την φυσική μας ομορφιά, ενώ ακόμη πιο σημαντικό πρέπει να είναι πάντα καθαρά καθότι μεταφέρουν πολλά μικρόβια.

Η οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα ύστερα από την καραντίνα, είναι μεγάλη και οι άνθρωποι δεν έχουν τα χρήματα να αγοράζουν προϊόντα πλυντηρίου.

Η μαγειρική σόδα λοιπόν, φαίνεται πως έχει 4 χρήσεις που βοηθούν στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και μπορεί μερικές από αυτές, να είναι σε θέση να αντικαταστήσουν ακριβά και ισχυρά απορρυπαντικά και μαλακτικά για τα ρούχα! Ποιες είναι αυτές; Δείτε παρακάτω:

Η μαγειρική σόδα μπορεί να εξαλείψει τις έντονες μυρωδιές από τα ρούχα σας.

Πολλές φορές τα απορρυπαντικά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πλήρως τις δυσάρεστες μυρωδιές στα ρούχα. Η μυρωδιά του τσιγάρου ας πούμε, έχει την τάση να “ποτίζει” στα υφάσματα των ρούχων και πολλές φορές δεν φεύγει τόσο εύκολα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να βάλετε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό 1-2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα και να αφήσετε τα ρούχα σας να μουλιάσουν για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα πλένετε κανονικά στο πλυντήριο όπως κάθε άλλη φορά!

Λευκαίνει τα ρούχα!

Τα απορρυπαντικά που είναι υπεύθυνα για πιο λευκά ρούχα, πολλές φορές βρίσκονται σε πολύ υψηλές τιμές. Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και σίγουρα πολλά νοικοκυριά, δεν έχουν τα χρήματα να τα αγοράσουν. Φαίνεται πως η μαγειρική σόδα έχει λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Βάλτε λοιπόν λίγη μαγειρική σόδα στα ρούχα σας κατά τη διάρκεια της πλύσης. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λευκαντικό πλυντηρίου αντικαθιστώντας το με μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα, υγιεινά και φυσικά πολύ όμορφα!

4 τρόποι που η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο!

Photo via: meygeia.gr

Χρησιμοποίησε την μαγειρική σόδα σαν…μαλακτικό! 

Η μαγειρική σόδα έχει την τάση να ισορροπεί το pH του νερού. Αυτό σημαίνει ότι αν αντί για μαλακτικό βάλετε λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο σας, το προϊόν θα κρατήσει μακριά οτιδήποτε κάνει τα ρούχα σας να είναι σκληρά. Έτσι, θα έχετε πιο απαλά ρούχα από ποτέ και με τον πιο φυσικό τρόπο.

4 τρόποι που η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο!

Photo via: spirossoulis.com

Καθαρίζει το σίδερο για τα ρούχα

Πολλές φορές το σίδερο για τα ρούχα συγκεντρώνει άλατα που δεν φεύγουν εύκολα. Αν θέλετε μια φυσική λύση για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα τότε μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ λίγο νερό και λίγη μαγειρική σόδα και να φτιάξετε με αυτά τα δυο υλικά μια κρέμα.

Στη συνέχεια με ένα λευκό πανί, τρίβετε με την κρέμα το σίδερο στα σημεία που υπάρχουν οι λεκέδες. Αφού αφήσετε λίγη ώρα για να φουσκώσουν οι λεκέδες, αφαιρείτε την κρέμα με ένα καθαρό πανί και ρίχνετε λίγο ξίδι!

4 τρόποι που η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο!

Photo via: wd40.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close