15 hacks για να κρατήσετε το σπίτι πεντακάθαρο!

Είστε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που πασχίζουν να κρατήσουν το σπίτι τους περιποιημένο; Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν το σπίτι τους να είναι ακατάστατο, ωστόσο η καθαριότητα ενός μεγάλου σπιτιού μπορεί να αποτελεί πρόκληση για αυτούς. Εδώ είναι 15 εύκολα hacks που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο – ακόμα κι αν μισείτε το νοικοκυριό!

 • Πετάξτε οτι δεν χρειάζεστε

Τα περίσσεια πράγματα μέσα στο σπίτι έχουν την τάση να συσσωρεύονται γρήγορα αν έχετε πολλά. Όταν δεν έχετε που να τα βάλετε, καταλήγουν να βρίσκονται παντού μέσα στο σπίτι σας και κάνουν το κάθε δωμάτιο να φαίνεται βρώμικο. Σταματήστε να μαζεύετε αχρηστα αντικείμενα  πετάξτε οτι δεν χρειάζεστε. Αυτό θα κάνει το σπίτι σας να είναι τακτοποιημένο με ελάχιστη προσπάθεια!

 • Βάλτε το κάθε πράγμα στο μέρος που ανήκει

Τώρα που έχετε πετάξει οτι δεν χρειάζεστε τακτοποιείστε τα υπόλοιπα πράγματα και βάλτε τα στο μέρος στο οποίο ανήκουν. Για παράδειγμα στο σαλόνι ένα ράφι για τα περιοδικά είναι οτι πρέπει, και ν μικροί γάτζοι μπροστά στη πόρτα σας για τα κλειδιά σας και το πορτοφόλι σας είναι απαραίτητοι.

Δείτε ακόμη:Πόσες δουλειές κάνει κάθε πρωί μια μαμά;

 • Κάντε ένα σχέδιο για τα παιδιά σας

Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για την καθαριότητα. Έτσι αν αυτά έχουν όρεξη να ζωγραφίσουν προκειμένου να μην σας λερώσουν τον τοίχο δεν έχετε παρά να τους δώσετε πίνακες. Από την άλλη βάλτε σε τάξη και τα μεγαλύτερα παιδιά σας, δείχνοντας τους σε πιο καλάθι πρέπει να βάζουν κάθε πράγμα.

 • Καθάριστε κάτι όταν το δείτε

Όταν θα πάτε στην τουαλέτα και δείτε οτι ο νιπτήρας είναι βρώμικος μην τον αφήσετε έτσι. Καθαρίστε τον εκείνη την στιγμή, δεν θα σας πάρει πάνω απο 5 λεπτά. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τακτοποιημένο το σπίτι σας σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να το καταλάβετε.

 • Κάντε 10 λεπτά τακτοποίηση κάθε βράδυ.

Αν κάθε βράδυ μοιράζεστε όλοι από λίγο κάθε δουλειά μέσα στο σπίτι γι ένα δεκάλεπτο, θα δείτε πόσο καθαρό θα είναι το σπίτι σας, χωρίς κανένα απολύτως κόπο.

Δείτε ακόμη:Το να είσαι μαμά που δεν δουλεύει ΔΕΝ είναι κανονική δουλειά!

 • Αποφύγετε την χαρτούρα

Προσπαθήστε να πληρώνετε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικά προκειμένου να μην μαζεύετε χαρτούρα στο σπίτι. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορείτε να την ξεφορτωθείτε και είναι αναγκαία δεν έχετε παρά να έχετε ένα ράφι στο σπίτι προκειμένου να την έχετε όλοι εκεί μαζεμένη.

 • Στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί.

Το να στρώνετε το κρεβάτι δεν παίρνει πολύ χρόνο. Το στρώσιμο του κρεβατιού από την άλλη θα κάνει να φαίνεται το δωμάτιο σας τακτοποιημένο, και ίσως σας δώσει την ώθηση για περισσότερες δουλειές στο σπίτι.

 • Δημιουργήστε μια ρουτίνα που θα σας ταιριάζει

Η ρουτίνα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος για ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι κάθε μέρα. Αποφασίστε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και ορίστε μια ρουτίνα που θα δουλέψει για εσάς. Αν μισείτε την βρώμικη κουζίνα, δημιουργείστε μια ρουτίνα η οποία θα σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έχετε να ασχοληθείτε με πάρα πολλά βρώμικα πιάτα. Μην δημιουργείτε πάρα πολλές ρουτίνες – θα δυσκολευτεί να τις εφαρμόσετε αν έχετε πολλές!

 • Τακτοποιήστε τα ρούχα σας κάθε βράδυ.

Κρεμάστε τα καθαρά ρούχα σας και βάλτε τα βρώμικα σας ρούχα στο πλυντήριο.Αυτό θα πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, και από την άλλη θα ξυπνήσετε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο αύριο το πρωί.

Δείτε ακόμη:Τι δουλείες μπορεί να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι και από ποια ηλικία

 • Πλύντε αμέσως τα πιάτα σας

Αν αφήσετε τα πιάτα σας και δεν τα πλύνετε αμέσως μπορεί να μαζευτούν πάρα πολλά και μετά να χάσετε την μπάλα. Έτσι καλό θα ήταν κάθε φορά που τρώτε να πλένετε τα πιάτα και λιγότερο χρόνο θα σας πάρει και δεν θα σας φαίνεται το πλύσιμο τόσο τρομακτική υπόθεση.

 • Ακολουθήστε τη Τεχνική Pomodoro

Η Τεχνική Pomodoro σημαίνει οτι για κάθε 25 λεπτά που δεν δουλεύετε, δουλεύεις για 5 λεπτά. Εάν είστε στο διαδίκτυο ή διαβάζετε ένα βιβλίο, βάλτε χρονόμετρο και σηκωθείτε κάθε 5 λεπτά ανά μισή ώρα και τακτοποιήστε το δωμάτιο. Είναι πολύ γρήγορη διαδικασία και θα αισθάνεστε ακριβώς σαν να χαλαρώνατε!

 • Βάλτε ένα πλυντήριο κάθε μέρα

Βάλτε ένα πλυντήριο κάθε πρωί, ή όταν γυρνάτε από την δουλειά . Δεν έχει σημασία πόσο εργάζεστε, καθώς σίγουρα θα έχετε χρόνο για ένα πλυντήριο την ημέρα – και είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να δαπανάτε μια ολόκληρη μέρα για να κάνετε τη μπουγάδα!

 • Σκουπίστε τα όλα

Μετά το μαγείρεμα, μαζέψτε την κουζίνα σας. Πλύντε τα πιάτα που έχετε βγάλει και σκουπίστε οποιαδήποτε βρωμιά έχετε δημιουργήσει. Έτσι θα έχετε μια καθαρή κουζίνα χωρίς προβλήματα.

 • Φτιάξτε ένα χώρο για την ακαταστασία.

Δεν μπορεί ολόκληρο το σπίτι σας να είναι εντελώς πεντακάθαρο, οπότε είναι μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα χώρο για την ακαταστασία. Θα μπορούσατε να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο, ή απλά μια γωνία ενός δωματίου. Αν έχετε παιδιά,σίγουρα χρειάζονται περισσότερο αυτό το χώρο από εσάς.

 • Εργαστείτε όλοι μαζί για ένα καθαρό σπίτι

Αν είστε η μόνη που καθαρίζει στο σπίτι σίγουρα κάποια στιγμή θα αγανακτήσετε από όλα αυτά. Για αυτό καλό θα ήταν να μοιραστείτε την δουλειά.Αυτό θα ελαχιστοποιήσει όλα αυτά που έχετε να τακτοποιήσετε και θα σας κάνει να νιώσετε όλοι σαν μια ομάδα, παρακινώντας ο ένας τον άλλο για να τηρήσετε τους κανόνες!

 

Close