16 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού που θα μας λύσουν τα χέρια

16 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού που θα μας λύσουν τα χέρια. Γιατί η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει πιο ευχάριστη.

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι σίγουρα αγγαρεία για τους περισσότερους ανθρώπους. Όσο κι αν σου αρέσει να μένεις σε έναν καθαρό χώρο πολλές φορές έχεις παρακαλέσει από μέσα σου να είχες μία οικιακή βοηθό να σου κάνει έστω τα πάνω πάνω.

Υπάρχουν δουλειές στο σπίτι που βαριέσαι να τις κάνεις και υπάρχουν και δουλειές στο σπίτι που δεν έχεις κουράγιο να τις κάνεις διότι μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά το τελευταίο πράγμα που έχεις αντοχές να ασχοληθείς είναι το πλύσιμο των πιάτων.

Δείτε ακόμα 12 έξυπνα clean tips για τα τζάμια (βίντεο)

Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο. Γιατί πολλές φορές έχουμε μοιραστεί μαζί σας έξυπνα κόλπα καθαριότητας σπιτιού και όχι μόνο και σήμερα θα επαναλάβουμε ένα τέτοιο θέμα. Θα δούμε μαζί 16 έξυπνα κόλπα που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού και θα μας λύσουν τα χέρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Συμβουλή #16: Βρώμικα παπούτσια

Ένας δίσκος για τα παπούτσια είναι η τέλεια λύση. Μπορεί επίσης να θέλετε να τον διακοσμήσετε με διαφορετικές ωραίες πέτρες.

clean tips-για-τα-παπούτσια-

Συμβουλή #15: Το σαπούνι είναι παντού.

Αγοράστε υγρό σαπούνι και βάλτε το σε ένα ωραίο μπουκάλι. Πιστέψτε μας, αυτή η μικρή αλλαγή εξοικονομεί τόσο πολύ χρόνο!

clena-tips-για-το-σαπούνι-

Συμβουλή #14: Το πλυντήριο πιάτων δεν είναι μόνο για πιάτα.

Μπορείτε να πλύνετε πινέλα μακιγιάζ, παιχνίδια, πλαστικά κύπελλα μολυβιού, ακόμη και σαγιονάρες σε πλυντήριο πιάτων. Παρεμπιπτόντως, είναι επίσης εξαιρετικό για φρούτα και λαχανικά.

clean tips-για-το-πλυντήριο πιάτων-

Συμβουλή #13: Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες με τη βοήθεια του αφρού ξυρίσματος; Απλά πρέπει να τρίψετε το σημείο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, να εφαρμόσετε λίγο αφρό ξυρίσματος σε αυτό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Στη συνέχεια να σκουπίσετε με ένα σφουγγάρι. Παρεμπιπτόντως, ο αφρός ξυρίσματος κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά στην αφαίρεση των επίμονων λεκέδων από γράσο και λάδι.

Δείτε ακόμα 5 clean tips για αστραφτερές και πεντακάθαρες λευκές κάλτσες

αφαίρεση-λεκέδων-έξυπνα κόλπα-

Συμβουλή #12: Κρεβάτι για κατοικίδια

Απλά καλύψτε το κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου σας με μια πάνα μιας χρήσης. Είναι τόσο μαλακό και ωραίο όσο το ίδιο το κρεβάτι. Αλλάξτε πάνες δύο φορές την εβδομάδα και το κρεβάτι θα παραμένει πάντα καθαρό.

έξυπνα κόλπα-για-τα-κατοικίδια-

Συμβουλή #11: Τρίχες κατοικίδιων ζώων

Μια ξύστρα παραθύρων αφαιρεί αποτελεσματικά τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από το χαλί.

έξυπνο κόλπο-για-τις-τρίχες-των-κατοικίδιων-

Συμβουλή #10: Ρολό με κόλλα

Ένα ρολό με κόλλα λειτουργεί καλά σε όλες τις επιφάνειες αφαιρώντας τη σκόνη και άλλα σωματίδια. Και, δεν χρειάζεται να βρέξετε την επιφάνεια για να την καθαρίσετε.

έξυπνα-κόλπα-για-την-καθαριότητα-σπιτιού

Συμβουλή #9: Πώς να καθαρίσετε μια τουαλέτα σε 10 λεπτά

Ο καθαρισμός μιας βρώμικης τουαλέτας είναι στην πραγματικότητα μόνο μια δουλειά 10 λεπτών, αν γνωρίζετε ένα κόλπο. Θα χρειαστείτε μια βούρτσα τουαλέτας, μαγειρική σόδα και ξύδι. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό.

Προσθέστε περίπου 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στη συνέχεια προσθέστε άλλα 1-2 φλιτζάνια ξύδι. Το μείγμα πρέπει να δημιουργήσει ένα φυσαλικό διάλυμα. Στη συνέχεια, αφήστε το για περίπου 5 λεπτά και τρίψτε την τουαλέτα με ένα πινέλο τουαλέτας.

16 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού που θα μας λύσουν τα χέρια

Συμβουλή #8: Για πάντα καθαρό ψυγείο

Μπορείτε να καλύψετε τα ράφια του ψυγείου με πλαστική μεμβράνη και να τα αλλάξετε όταν λερωθεί.

καθαρισμός-ψυγείου-

Συμβουλή #7: Ταψί με λίπη

Μπορείτε να καλύψετε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο ή με αντικολλητικό χαρτί και να το αφαιρέσετε μετά το μαγείρεμα.

καθαρισμός-ταψιού-από-τα-λίπη-

Συμβουλή #6: Μην σπαταλάτε πολύ κόπο αφαιρώντας λεκέδες.

Βάλτε ένα πινέλο σε ένα τρυπάνι και αφήστε το να κάνει όλη τη δουλειά αφού το χρησιμοποιούμε μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

αφαίρεση-λεκέδων-

Συμβουλή #5: Βρώμικα σκεύη

Βάλτε μια λεπτή τορτίγια σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια, βάλτε τα άλλα τρόφιμα που θα φάτε από πάνω και θα πρέπει απλώς να αφαιρέσετε το αλεύρι της τορτίγιας μετά το φαγητό.

έξυπνα κόλπα-για-τα-βρώμικα-σκεύη-

Συμβουλή #4: Όλα είναι δίπλα σας.

Βάλτε τα πάντα σε ένα πλαστικό δοχείο και πάρτε τα μαζί σας ενώ καθαρίζετε, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνετε συνέχεια και να παίρνετε άλλο προϊόν καθαρισμού. Πιστέψτε μας, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια.

16 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού που θα μας λύσουν τα χέρια

Συμβουλή #3: Καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς καμία προσπάθεια

Εξακολουθείτε να σπαταλάτε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο καθαρίζοντας παράθυρα; Ξέρουμε πώς να το κάνουμε σε 2 ώρες. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας άμυλο σε 40 λίτρα νερό, τρίψτε τα παράθυρά σας με αυτό το διάλυμα, σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί και στεγνώστε.

έξυπνα-κόλπα-για-καθαρά παράθυρα-

Συμβουλή #2: Λαμπεροί καθρέφτες

Χρησιμοποιήστε τη μισή πατάτα για να καθαρίσετε όλους τους καθρέφτες. Τρίψτε την επιφάνεια με μια πατάτα, σκουπίστε την με ένα υγρό πανί και σκουπίστε την.

καθαρισμός-καθρέφτη-

Συμβουλή #1: Σιδέρωμα και στις δύο πλευρές των ρούχων

Δεν σας αρέσει να ξοδεύετε πολύ χρόνο στο σιδέρωμα; Τοποθετήστε μια μακριά λωρίδα αλουμινόχαρτου κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Τώρα δεν χρειάζεται να σιδερώσετε την άλλη πλευρά, καθώς θα σιδερώνετε και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα!

έξυπνο-κόλπο-για-το-σιδέρωμα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close