4 τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας

4 τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας από το σπίτι. 4 οικονομικοί τρόποι που μπορούν να διώξουν την τηγανίλα από το σπίτι σας.

Τα τηγανιτά μας αρέσουν, αλλά το να τα τηγανίζουμε δεν είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας διαδικασίες. Επίσης σίγουρα δεν μας αρέσει η μυρωδιά που μένει στην κουζίνα αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σπίτι μετά το τηγάνισμα. Μιλάμε φυσικά για την τηγανίλα.

Ακόμη κι αν ανοίξετε τον απορροφητήρα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, η τηγανίλα δεν φεύγει. “Ποτίζει” τα έπιπλα και τα υφάσματα της κουζίνας και μπορεί να μείνει ακόμη και για μέρες. Είναι δυσάρεστη και μία άσχημη μυρωδιά μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τον πιο περιποιημένο χώρο.

τρόποι-να-διώξετε-την-τηγανίλα-από-το-σπίτι-

Δείτε ακόμα Αμμωνία: 12 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμα του σπιτιού

Στο σημερινό μας άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας 4 αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε την τηγανίλα μακριά από το σπίτι σας. Τρόποι που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό και όχι πάντα τόσο αποτελεσματικό “άνοιξε τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι”. Διαβάστε παρακάτω:

 Τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας από το σπίτι: Χρησιμοποιήστε ξύδι

Το ξύδι είναι γνωστό για τις απολυμαντικές του ιδιότητες αλλά και την δυνατότητά του, να διώχνει τις δύσκολες δυσάρεστες μυρωδιές όπως την μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα. Έτσι αν θέλετε να διώξετε την ενοχλητική τηγανίλα το ξύδι είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος με σίγουρα αποτελέσματα.

Προσθέστε λοιπόν λίγο ξύδι στο νερό καθαρισμού σας. Ψεκάστε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας με το μείγμα και καθαρίστε τες με χαρτί κουζίνας ή μαλακό πανί. Έτσι η μυρωδιά θα φύγει μια και καλή.

τρόποι-να-διώξετε-την-τηγανίλα-από-το-σπίτι-

Photo via: idea.grid.id

 Τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας από το σπίτι: Χρησιμοποιήστε βασιλικό ή δυόσμο

Η υπέροχη μυρωδιά του βασιλικού ή του δυόσμου μπορεί να καλύψει την ενοχλητική μυρωδιά της τηγανίλας. Έτσι γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και ζεσταίνουμε το νερό στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε βασιλικό ή δυόσμο στο νερό.

Καθώς το νερό βράζει και εξατμίζεται η μυρωδιά του δυόσμου ή του βασιλικού θα κατακλύσει την ατμόσφαιρα στην κουζίνα και θα δημιουργήσει ένα σπιτικό αρωματικό χώρου που θα διώξει μια και καλή την τηγανίλα.

τρόποι-να-διώξετε-την-τηγανίλα-από-το-σπίτι-

Photo via: Pinterest

Τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας από το σπίτι: Χρησιμοποιήστε κανέλα ή γαρίφαλο

Αν πάλι δεν έχετε βασιλικό ή δυόσμο μπορείτε να φτιάξετε ένα εξίσου όμορφο αποσμητικό χώρου με γαρίφαλο ή κανέλα. Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα μαζί με γαρίφαλο ή κανέλα. Οι υδρατμοί των μπαχαρικών θα καλύψουν την τηγανίλα.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σπιτικό αρωματικού χώρου και τα Χριστούγεννα για ένα πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα μέσα στο σπίτι.

Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κανέλα ή γαρίφαλο στην κατσαρόλα. Καθώς το νερό βράζει, το άρωμα της κανέλας ή του γαρίφαλου όχι μόνο κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά και εξαλείφει τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

τρόποι-να-διώξετε-την-τηγανίλα-από-το-σπίτι-

Photo via: umano.gr

 Τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας από το σπίτι: Μαλακτικό ρούχων για άμεσα αποτελέσματα ενάντια στη τηγανίλα

Επίσης το μαλακτικό για τα ρούχα μπορεί να κάνει θαύματα εκτός από τα ρούχα και στο άρωμα του σπιτιού. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε σε μία μικρή κατσαρόλα γεμάτη με νερό μαλακτικό ρούχων και να το αφήσετε να βράσει. Άλλο ένα σπιτικό αρωματικό χώρου.

Bonus

Πολλές φορές η τηγανίλα, ποτίζει στα υφάσματα της κουζίνας όπως είναι οι κουρτίνες, οι καναπέδες, τα καλύμματα στις καρέκλες και τα τραπεζομάντηλα.

Δείτε ακόμα Μυρίζει το μπάνιο; 10 έξυπνα κόλπα για να μη μυρίζει

Για να μην βάλετε πλυντήριο μόνο και μόνο για την μυρωδιά, μπορείτε να αναμείξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ζεστό νερό και μαλακτικό ρούχων. Έτσι έχετε ένα φυσικό αρωματικό σπρέι υφασμάτων που θα φρεσκάρει τα υφάσματα χωρίς να κάψετε τσάμπα ρεύμα.

τρόποι-να-διώξετε-την-τηγανίλα-από-το-σπίτι-

Photo via: fanpage.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close