5 εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να λευκάνετε τις πετσέτες!

Όταν οι λευκές πετσέτες σας αρχίζουν να κιτρινίζουν λόγω παρατεταμένης χρήσης, δοκιμάστε τα παρακάτω απλά, εύκολα κόλπα για να τις λευκάνετε με πιο φυσικό τρόπο.

Λεκέδες από τροφές, νεκρά δερματικά κύτταρα και ιδρώτα καθώς και άλλες ακαθαρσίες δίνουν στις πετσέτες μια δυσάρεστη εμφάνιση, που μας κάνει να σκεφτόμαστε να τις πετάξουμε.

Ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σήμερα πολλά προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε καλύτερη εμφάνιση στις πετσέτες μας. Έτσι παρατείνουμε τη χρήση τους και τις κάνουμε αστραφτερές.

Στο σημερινό άρθρο σας προσκαλούμε να σημειώσετε μερικά μυστικά των γιαγιάδων για να λευκάνετε τις πετσέτες με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Πυριτικό νάτριο για να λευκάνετε τις πετσέτες
Το πυριτικό νάτριο είναι ένα ανόργανο συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή απορρυπαντικού σε σκόνη ή άλλων καθαριστικών προϊόντων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνουμε να συνδυάσετε μια μικρή ποσότητα πυριτικού νατρίου με κάποιο υγρό πιάτων. Έτσι θα εξασφαλίσετε απαλές, λευκές και καθαρές πετσέτες.

Δείτε ακομα Παίρνει μια ταμπλέτα για το πλυντήριο και την ρίχνει στην τουαλέτα. Θα μείνετε από το αποτέλεσμα

Υλικά
2 λίτρα νερό

2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων (20 ml)

1 κουταλιά της σούπας πυριτικό νάτριο (10 γραμμάρια)

Οδηγίες χρήσης
Καταρχάς φορέστε γάντια και μάσκα για την προστασία σας. Στη συνέχεια ζεστάνετε τα δύο λίτρα νερό με το υγρό πιάτων και το πυριτικό νάτριο.

Όταν το μείγμα βράσει, βυθίστε σε αυτό τις πετσέτες. Αφήστε τις πετσέτες να βράσουν για είκοσι λεπτά περίπου για να λευκανθούν αποτελεσματικά.

Έπειτα ξεπλύντε τις πετσέτες με ζεστό νερό και αφήστε τες να στεγνώσουν στον αέρα.

Λευκό ξύδι
Το λευκό ξύδι είναι ένα 100% οργανικό προϊόν. Επιπλέον, πέρα από το ότι καθαρίζει και απολυμαίνει, αφαιρεί τους λεκέδες και μαλακώνει τα υφάσματα.

Πρόκειται για ένα ιδανικό προϊόν για να καθαρίσετε τις πετσέτες καθώς βοηθάει στο να διατηρούνται χνουδωτές, απορροφητικές και απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές ή μούχλα.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ξύδι (125 ml)

1/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου (62 ml)

Οδηγίες χρήσης
Ρίξτε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι και ένα τέταρτο του φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου στη θήκη απορρυπαντικού για την κύρια πλύση του πλυντηρίου σας για κάθε πετσέτα που θέλετε να λευκάνετε.

Επιλέξτε το πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό και βάλτε μπρος το πλυντήριο. Όταν το πρόγραμμα πλύσης ολοκληρωθεί, στεγνώστε τις πετσέτες στον αέρα.

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, ρίξτε επάνω τους λευκό ξύδι και αφήστε το να απορροφηθεί πριν πλύνετε τις πετσέτες.

Σοδα
Η χρήση σόδας στις πετσέτες σας είναι ένας καλός τρόπος να τις διατηρείτε απαλές και να τις απαλλάξετε από τους λεκέδες.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει απολυμαντικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που εξαλείφουν τα βακτήρια τα οποία συσσωρεύονται στις πετσέτες κάθε εβδομάδα. Οι ιδιότητες αυτές εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές και διατηρούν τις πετσέτες καθαρές.

Υλικά
1/4  σοδας (62 γραμμάρια)

καυτό νερό (στην απαραίτητη ποσότητα)

Οδηγίες χρήσης
Ζεστάνετε όσο νερό πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο και προσθέστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού σοδα για κάθε πετσέτα που πρόκειται να πλύνετε.

Μουλιάστε τις πετσέτες στο μείγμα για εξήντα λεπτά και έπειτα πλύντε τες στο κανονικό πρόγραμμα του πλυντηρίου.

Αν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες στις πετσέτες, τρίψτε επάνω τους μία κουταλιά της σούπας σοδα  με χυμό λεμονιού.

Δείτε επισης 5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

Ηλιέλαιο
Είναι αλήθεια ότι το ηλιέλαιο είναι μια λιπαρή ουσία, γι’αυτό νομίζουμε ότι θα λεκιάσει τα υφάσματα. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να το συνδυάσουμε με απορρυπαντικό πλυντηρίου και απορρυπαντικό σε σκόνη για να διατηρήσουμε τις πετσέτες λευκές και άψογες.

Υλικά
νερό (όσο είναι απαραίτητο)

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο (30 γραμμάρια)

2 κουταλιές της σούπας χλωρίνη σε σκόνη (20 γραμμάρια)

1/2 κουταλιά της σούπας οικολογικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Οδηγίες χρήσης
Βράστε αρκετό νερό και προσθέστε το ηλιέλαιο, τη χλωρίνη σε σκόνη και το απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Μουλιάστε στο μείγμα τις πετσέτες που θέλετε να λευκάνετε για αρκετές ώρες.

Τέλος ξεβγάλτε τες στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Αμμωνία και ξύδι
Η προσθήκη ενός μείγματος αμμωνίας και ξυδιού στο πρόγραμμα ξεβγάλματος του πλυντηρίου θα αφήσει τις πετσέτες σας καθαρές, απαλές και απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές.

Η αμμωνία καθαρίζει και αφαιρεί τα κατάλοιπα απορρυπαντικού από τις ίνες των πετσετών.

Επιπλέον το λευκό ξύδι απολυμαίνει τις πετσέτες και τις αφήνει απαλές και με άρωμα φρεσκάδας.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

1 κουταλιά της σούπας αμμωνία (10 ml)

Οδηγίες χρήσης
Βάλτε το ξύδι στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας και έπειτα προσθέστε την αμμωνία.

Θυμηθείτε να προστατευτείτε (δηλαδή φορέστε γάντια) όταν χρησιμοποιείτε τα παραπάνω προϊόντα.

Ξεκινήστε το πλήρες πρόγραμμα πλύσης του πλυντηρίου σας. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα διαπιστώσετε ότι οι πετσέτες σας αστράφτουν.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές πλυσίματος; Επιλέξτε εκείνη που τραβάει την προσοχή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακριβά αφαιρετικά λεκέδων που περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες στα συστατικά τους. Λευκάνετε τις πετσέτες σας έξυπνα.
Πηγή: meygeia.gr

Close