πράγματα-που-μπορείτε-να-καθαρίσετε-με-ελαφρόπετρα-

5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι. 5 πράγματα στο σπίτι σας που μία κοινή ελαφρόπετρα μπορει να τα κάνει να γυαλίσουν.

Κάθε σπίτι έχει μία ελαφρόπετρα σπίτι του αφού με την ελαφρόπετρα τρίβουμε τις φτέρνες μας όταν είναι ξηρές. Η ελαφρόπετρα εκτός από αυτή την γνωστή χρήση όμως μπορεί να μας λύσει τα χέρια και σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε 5 συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο σπίτι να λάμψουν καθαρίζοντάς τα με μία ελαφρόπετρα. Μία ελαφρόπετρα μπορεί να σας λύσει τα χέρια τόσο από άποψη χρόνου όσο και άποψη ευκολίας και καθαριότητας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι : Καθάρισε με ελαφρόπετρα τα βρώμικα πυρέξ σου

Αξίζει να σημειωθεί πως για να καθαρίσεις οποιοδήποτε πράγμα ή επιφάνεια με την ελαφρόπετρα πρέπει η ελαφρόπετρα να είναι πολύ καλά βρεγμένη. Έτσι μούλιασε την ελαφρόπετρα σε ένα δοχείο με νερό για λίγη ώρα και στην συνέχεια, καθώς καθαρίζεις τα αντικείμενα που θες, βούτα την ελαφρόπετρα στο δοχείο με το νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όσων αφορά τα πυρέξ τώρα πολλές φορές λερώνονται με λεκέδες που δεν βγαίνουν ούτε με το σύρμα. Επειδή τα πυρέξ είναι γυάλινα και διάφανα κάθε τέτοιος λεκές φαίνεται αντιαισθητικός.

Δείτε ακόμα Diy καθαριστικό για αρμούς από την βασίλισσα της καθαριότητας

Έτσι αν το πυρέξ σας έχει τέτοιους λεκέδες μπορείτε να το μουλιάσετε σε νερό για λίγο και στην συνέχεια να το σαπουνίσετε με ένα κοινό σφουγγάρι. Έπειτα με μία ελαφρόπετρα τρίψτε τους λεκέδες που φεύγουν δύσκολα και κάντε το πυρέξ σας σαν καινούριο.

καθάρισε-το-πυρέξ-με-την-ελαφρόπετρα-

Photo via: Pinterest

Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι :Καθάρισε τον φούρνο του σπιτιού με ελαφρόπετρα

Προτού σας περιγράψουμε την διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσων αφορά τον καθαρισμό του φούρνου με ελαφρόπετρα, θα πρέπει προτού την χρησιμοποιήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας είναι ανθεκτικός σε τέτοιου είδους καθάρισμα.

Αν είναι ανθεκτικός η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βουτάτε την ελαφρόπετρα σε νερό με σαπούνι και στην συνέχεια τρίψτε τους λεκέδες του φούρνου μέχρι να φύγουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαριστικό για φούρνους αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι αλλά και κοινό σαπούνι.

καθάρισε-τον-φούρνο-με-την-ελαφρόπετρα-

Photo via: gr.dreamstime.com

Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι :Καθαρίστε με την ελαφρόπετρα τις σχάρες του φούρνου ή της ψησταριάς

Και οι σχάρες μαζεύουν λίπη και λεκέδες που δεν φεύγουν εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να μουλιάσετε σε ζεστό νερό για λίγη ώρα τις σχάρες του φούρνου ή της ψησταριά σας και αφού οι λεκέδες μαλακώσουν τρίβεται με την ελαφρόπετρα.

καθάρισε-την-σχάρα-με-την-ελαφρόπετρα-

Photo via: true.gr

Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι :Καθαρίστε τα σκουριασμένα εργαλεία και μαχαιροπίρουνα

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μία πετσέτα σε ένα τραπέζι. Αφού έχετε μουλιάσει καλά την ελαφρόπετρα, που είναι αναγκαίο τόσο γι’ αυτό το καθάρισμα όσο και για τα παραπάνω, ξεκινήστε να τρίβετε τα εργαλεία σας με την ελαφρόπετρα. Η σκουριά θα πέσει στην πετσέτα και τα σκουριασμένα σας αντικείμενα θα γίνουν σαν καινούρια.

καθάρισε-τα-σκουριασμένα εργαλεία-με-την-ελαφρόπετρα-

Photo via: wd40.gr

Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι : Καθαρίστε τις βρύσες σας από άλατα

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού ξεκινήσετε την διαδικασία θα πρέπει να κάνετε μία δοκιμή τρίβοντας την βρύση με την βρεγμένη ελαφρόπετρα σε μία περιοχή που δεν φαίνεται έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι η ελαφρόπετρα δεν κάνει κακό στην βρύση σας.

Δείτε ακόμα 4 τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας

Στην συνέχεια τρίβεται με την ελαφρόπετρα τα άλατα και με μία καθαρή πετσέτα σκουπίζετε τυχόν υπολείμματα. Οι βρύσες σας θα γίνουν σαν καινούριες χωρίς κόπο.

καθάρισε-τα-άλατα-από-τις-βρύσες-με-την-ελαφρόπετρα-

Photo via: iatropedia.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close