δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα και πηγαίνει χαμένος ο κόπος μας. Αυτά τα λάθη στο καθάρισμα τα κάνουμε όλοι μας και δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει χαμένος ο κόπος μας.

Το καθάρισμα του σπιτιού έχει τεράστια σημασία. Ένα καθαρό σπίτι είναι ένα πιο όμορφο σπίτι και εκτός αυτού ένα καθαρό σπίτι κρατάει τα βλαβερά μικρόβια μακριά μας και κάνει την ζωή μας μέσα σε αυτό πιο υγιεινή.

Όμως πολλές φορές ενώ δεν παραμελούμε το καθάρισμα του σπιτιού, δεν κάνουμε και σωστά το καθάρισμα του σπιτιού. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά το καθάρισμα του σπιτιού είναι χαμένος κόπος, αφού αν δεν το κάνεις σωστά δεν μπορείς να έχεις και τα σωστά αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα Καθάρισμα σπιτιού για… ακαμάτες! 10 σούπερ κόλπα που θα σας σώσουν

Στο σημερινό άρθρο θα σας εξηγήσουμε ποιες είναι αυτές οι δουλειές του σπιτιού όσων αφορά το καθάρισμα που τις κάνουμε λάθος και πως πρέπει να τις κάνουμε κανονικά. Ένα χρήσιμο άρθρο για ένα ουσιαστικά καθαρό σπίτι. Διαβάστε παρακάτω:

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Χρησιμοποιούμε ένα πανί για όλες τις δουλειές

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ένα πανί για το καθάρισμα του σπιτιού και με αυτό το πανί καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Αυτό είναι λάθος όμως διότι αντί να καθαρίσουμε την κάθε επιφάνεια, το μόνο που κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τα μικρόβια της προηγούμενης επιφάνειας, στην άλλη.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo cover via: exypnes-idees.gr

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Δεν πλένουμε σωστά την καφετιέρα

Οι περισσότεροι από εμάς μετά από κάθε χρήση, πετάμε το φίλτρο και πλένουμε την κανάτα της καφετιέρας. Όμως αυτό είναι λάθος. Μία ουσιαστικά καθαρή καφετιέρα θέλει πλύσιμο όχι μόνο στην κανάτα αλλά σε κάθε κομμάτι της, μετά από κάθε χρήση.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: askmen.gr

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Αφήνουμε τα μικρόβια ανεξέλεγκτα

Στο καθάρισμα ξεχνάμε συνεχώς αντικείμενα που όλοι αγγίζουμε καθημερινά όπως το τηλεκοντρόλ. Και αυτά τα αντικείμενα θέλουν συχνή πλύση με αντισηπτικό διότι τα αγγίζουν όλοι και έχουν πολλά μικρόβια.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: onmed.gr

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Κάδος σκουπιδιών

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην το έχουν εντάξει στην ρουτίνα τους, όμως στο καθάρισμα του σπιτιού πρέπει μία φορά την εβδομάδα να βάζουμε στο πρόγραμμα και το πλύσιμο του κάδου. Διαφορετικά συσσωρεύονται οσμές και μικρόβια.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: apartmenttherapy.com

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Καθαρίστε το σφουγγάρι σας

Το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα ή άλλες επιφάνειες και αντικείμενα μέσα στο σπίτι θέλει εξίσου καθάρισμα έτσι ώστε να φύγουν τα μικρόβια από τα αντικείμενα που καθάρισε.

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά το σφουγγάρι και μετά να το βουτήξετε σε ένα μπολ με νερό. Να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό στην πιο δυνατή θερμοκρασία και είναι απολυμασμένο.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: ms.a2zhealthproducts.com

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Δεν χρησιμοποιούμε σωστά το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων πολλές φορές το γεμίζουμε υπερβολικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα να μην πλένονται σωστά και να μην απολυμαίνονται. Θέλει κάθε φορά λίγα πιάτα και μαχαιροπίρουνα για να βγει σωστά η δουλειά.

Δείτε ακόμα Το πείραμα της ασπιρίνης: Μπορεί όντως να αφαιρέσει τους δύσκολους λεκέδες ;

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: athensmagazine.gr

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Δεν καθαρίζουμε σωστά τα ξύλα κοπής

Οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουν τα ξύλα κοπής με σαπούνι και νερό. Το σωστό όμως είναι μετά από αυτό να βουτήξετε τα ξύλα κοπής σας σε μία λεκάνη με νερό και χλωρίνη και να το αφήσετε εκεί να μουλιάσει για λίγη ώρα.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: blog.kotsovolos.gr

9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα: Δεν καθαρίζουμε σωστά τα έπιπλα

Επίσης οι περισσότεροι όταν θέλουν να καθαρίσουν τα έπιπλά τους, τα ψεκάζουν απευθείας με το απορρυπαντικό. Αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να ψεκάζετε το απορρυπαντικό πρώτα σε ένα πανί και με αυτό το πανί να καθαρίσετε και τα έπιπλά σας.

δουλειές-του-σπιτιού-που-κάνουμε-λάθος-στο-καθάρισμα-

Photo via: ministorage.blog

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close