Αφαίρεσε τους δύσκολους λεκέδες από το μάρμαρο με τον πιο εύκολο & οικονομικό τρόπο!

Το μάρμαρο είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών, όσων αφορά το “ντύσιμο” του σπιτιού τους. Είναι ντελικάτο και τα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά, ταιριάζουν σε κάθε σπίτι και κάθε γούστο! Μπορεί το μάρμαρο να είναι μια πολύ μοντέρνα και όμορφη επιλογή για το σπίτι σας, όμως κρύβει μερικούς κίνδυνους.

Υπάρχουν μερικά προϊόντα, που το μάρμαρο τα απορροφά πολύ εύκολα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρεται. Μερικά από αυτά είναι η νικοτίνη (σε περίπτωση που κάποια γόπα ακούμπησε πάνω του) , ο καφές (είτε ελληνικός καφές είτε espresso) , το κόκκινο κρασί, η σκουριά, τα αναψυκτικά και το μαύρο τσάι.

Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και καθώς το μάρμαρο, ντύνει τις περισσότερες φορές τους πάγκους της κουζίνας, δεν γίνεται να μην φτιάχνουμε τον καφέ μας στη κουζίνα ή να μην γεμίζουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για τον καλεσμένο μας, στο ίδιο δωμάτιο.

Παρακάτω λοιπόν, θα σας πούμε μερικές λύσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους λεκέδες στο μάρμαρο με τον πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι ίδιες λύσεις υπάρχουν και αν έχετε γρανίτη. Μπορεί να σας φαίνεται σκληρό υλικό, όμως ο γρανίτης είναι περισσότερο απορροφητικός από το μάρμαρο.

Πως να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες από το μάρμαρο!

Όταν πέσει πάνω στο μάρμαρο της κουζίνας σας λίγο κόκκινο κρασί, η πιο εύκολη λύση είναι να το σκουπίσετε αμέσως. Το μάρμαρο, έχει την τάση να απορροφά τέτοιου είδους υγρά πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά, αν δεν το γνωρίζατε και το αμελήσατε ή αν ξεχαστήκατε και ο λεκές έχει ήδη δημιουργηθεί, εμείς σαν έχουμε την λύση.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο οξυζενέ, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία. Η διαδικασία είναι απλή. Σε λίγο χαρτί κουζίνας βάζουμε το οξυζενέ και το τοποθετούμε πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια καλύπτουμε το χαρτί κουζίνας με μια μεμβράνη και το σταθεροποιούμε στον λεκέ με λίγη χαρτοταινία.

Αφήνουμε το χαρτί κουζίνας με το οξυζενέ να δράσει πάνω στον λεκέ για τουλάχιστον 12 ώρες. Όταν αφαιρέσετε το επόμενο πρωί το χαρτί, θα διαπιστώσετε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί ανεπιστρεπτί! Εμείς το δοκιμάσαμε και είχε απόλυτη επιτυχία!

Πως μπορώ να κάνω τα μάρμαρα του σπιτιού μου σαν καινούρια;

Η τοποθέτηση μάρμαρων στο σπίτι δεν είναι μια οικονομική εναλλακτική. Έτσι, όταν ξοδεύεις τόσα χρήματα θέλεις το μάρμαρο που επέλεξες να μείνει λαμπερό και όμορφο για όσο περισσότερο γίνεται. Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο αυτό.

Παρόλα αυτά έχουμε λύση. Σε έναν κουβά με χλιαρό νερό βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας πράσινο σαπούνι. Αφού το ανακατέψετε παίρνετε ένα καθαρό πανί και ξεκινάτε να καθαρίζετε τα μάρμαρα σας με αυτό. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα και πολύ αστραφτερά μάρμαρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν θέλετε να γυαλίσετε τα μάρμαρα σας ή να τα ανανεώσετε, προτιμήστε την παραπάνω συνταγή και όχι την παρκετίνη. Η παρκετίνη μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα, όμως μετά από συχνή χρήση της, έχει την τάση να θαμπώνει ακόμη περισσότερο τις επιφάνειες του μάρμαρου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close