Αυτά είναι τα καθαριστικά για το σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύεις

Σε όλες μας αρέσει η αίσθηση και η μυρωδιά του καθαρού σπιτιού μας.

Η ατμόσφαιρα ανανεώνεται, είναι πιο φρέσκια και έτσι μπορούμε να το απολαύσουμε περισσότερο και να χαλαρώσουμε σε αυτό.

Πολλές φορές όμως, όταν θέλουμε να καθαρίσουμε καλά το σπίτι και να το δούμε να λάμπει πραγματικά, περνάμε στην υπερβολή. Επιπλέον αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιον επίμονο λεκέ και απαιτείται σκληρή δουλειά και έντονη προσπάθεια για να καθαρίσει, τότε είναι που αποφασίζουμε να γίνουμε δημιουργικές, συνδυάζοντας περισσότερα από ένα, διαφορετικά απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτόν μια και καλή.

Συχνά νομίζουμε πως αν ένα προϊόν είναι δραστικό, τότε σε συνδυασμό με κάποιο άλλο εξίσου αποτελεσματικό, θα είναι ακόμα καλύτερο. Πράγμα που φυσικά δεν ισχύει.

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να παριστάνετε την χημικό και να κάνετε καθαριστικά πειράματα, πρέπει να μάθετε πως ορισμένα καθαριστικά δεν πρέπει να αναμιγνύονται ποτέ.

Κάποια από αυτά λειτουργούν πολύ καλά από μόνα τους, όμως συνδυαστικά με άλλα μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις ή άλλες χημικές αντιδράσεις.

Δείτε ακόμη: Από το σφουγγάρισμα στην εντατική: Γυναίκα ανέμιξε σπιτικά καθαριστικά που δεν έπρεπε

Επειδή λοιπόν είναι τοξικά και μπορούν να καταστρέψουν επιφάνειες, υφάσματα αλλά και να προσβάλλουν την υγεία σας, καλό είναι να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες με τις προειδοποιήσεις και τα συστατικά.

Για να έχετε το σπίτι τέλεια καθαρό αλλά να το κάνετε με ασφάλεια, αυτά ειναι όσα πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μαζί.

Αυτά είναι τα καθαριστικά για το σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύεις

1 Χλωρίνη + Αμμωνία

Ο συνδυασμός των δύο παράγει ένα τοξικό αέριο, την χλωραμίνη. Μπορεί να σας προκαλέσουν δύσπνοια και πόνο στο στήθος. Πολλά καθαριστικά τζαμιών περιέχουν αμμωνία, οπότε μην τα αναμιγνύετε με λευκαντικό.

2 Δύο διαφορετικά αποφρακτικά καθαριστικά

Μην αναμιγνύετε δύο διαφορετικά καθαριστικά για τον καθαρισμό αποχετεύσεων και σωλήνων μαζί, ούτε να χρησιμοποιείτε το ένα πάνω από το άλλο. Είναι τόσο ισχυρή η σύνθεση τους, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έκρηξη. Δοκιμάστε ένα και αν δεν λειτουργήσει απευθυνθείτε σε έναν υδραυλικό.

3 Baking Soda + Ξύδι

Μην παρασυρθείτε από DIY μεθόδους καθαρισμού που συνδυάζουν αυτά τα δύο. Η σόδα έχει βασικό PH ενώ το ξύδι είναι όξινο. Έτσι το αποτέλεσμα της αντίδρασης, αποτελείται κυρίως από νερό. Επιπλέον αν τα αποθηκεύσετε μαζί σε κλειστό δοχείο το μείγμα θα αφρίσει και μπορεί να κάνει …μπαμ!

Αυτά είναι τα καθαριστικά για το σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύεις

4 Οξυζενέ + Ξύδι

Κάποιοι τα συνδυάζουν σε σπρέι για τον καθαρισμό επιφανειών. Ωστόσο είναι επικίνδυνα αν αποθηκευτούν μαζί στο ίδιο μπουκάλι. Παράγονται οξέα που είναι τοξικά και μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά

5 Χλωρίνη + Ξύδι

Μοιάζει σαν ένα πανίσχυρο απολυμαντικό, όμως δεν πρέπει ποτέ να αναμιχθούν. Μαζί, παράγουν αέριο χλώριο, το οποίο ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και να βλάψει τα μάτια.

6 Χλωρίνη + Οινόπνευμα

Θα έχετε ακούσει για το χλωροφόρμιο στις ταινίες. Και αυτός ο συνδυασμός είναι επικίνδυνος. Ποτέ μην αναμιγνύετε την χλωρίνη με τίποτα άλλο, εκτός από νερό.

Πηγή: bovary.gr
Close