Με αυτό το κόλπο τα ταψιά σας θα γυαλίζουν και πάλι!

Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ένα καμένο ταψί; Πολλές φορές είναι τόσο δύσκολο που το αμελείτε; και συνεχώς δημιουργούνται και άλλοι καφέ λεκέδες; όλες γνωρίζουμε τι συμβαίνει.. Αγοράζουμε όμορφα μαγειρικά σκεύη τα οποία στην αρχή λάμπουν από καθαριότητα αλλά με τα χρόνια χάνουν την λάμψη τους, αποκτώντας ανεπιθύμητους λεκέδες.

Αφού ψήσουμε αρκετές φορές κουλουράκια μέσα σε αυτά ή κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο, το χρώμα τους αρχίζει και εξασθενεί και πολλές φορές αν κάψουμε και κάτι, τότε οι λεκέδες παραμένουν σε αυτά, θυμίζοντας μας την αποτυχία μας.

Ωστόσο μπορείτε να κάνετε τα παλιά σας μαγειρικά μεταλλικά σκεύη να λάμψουν και πάλι πως; Με μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Οι περισσότερες από εμάς τα έχουμε αυτά σπίτι μας και το κόστος τους είναι σχεδόν μηδενικό.

Δείτε ακόμη: Ρίχνει MAZI ένα Αναψυκτικό Διαίτης, Υγρό Πιάτων και Στοματικό Διάλυμα στο Γρασίδι του. Λίγο Αργότερα Συμβαίνει ένα Θαύμα!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγη μαγειρική σόδα στους λεκέδες του σκεύους σας. Έπειτα προσθέστε λευκό ξύδι. Αφού προσθέσετε το ξύδι περιμένετε λιγάκι και έπειτα προσθέστε το ζεστό νερό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αρκετό νερό στο  σκεύος για να καλύψετε πλήρως τους λεκέδες. Αφήστε το να μουλιάσει, έπειτα τρίψτε, ξεπλύνετε και σκουπίστε το αμέσως. Αυτό ήταν! Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δόσεις του ξυδιού και της μαγειρικής σόδας και του νερού και για το χρονικό διάστημα που πρέπει να αφήσετε το μείγμα , ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο. Δώστε προσοχή στο πόσο χρόνο πρέπει να αφήσετε το μείγμα να δράσει.

Δείτε ακόμη: Έφτιαξε ένα Σπιτικό Καθαριστικό με μόλις 2 Ευρώ. Όταν το έριξε στο Πενταβρώμικο Χαλί της; Έγινε ξανά Ολοκαίνουριο!

Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε κάποιες φορές αλλά αξίζει τον κόπο καθώς τα ταψιά σας θα γυαλίσουν και πάλι και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια.

Μια σημείωση για το τρίψιμο: Τρίψτε τα σκεύη με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού σας ή με ένα σύρμα, αλλά προσέξτε να μην κάνετε υπερβολές ώστε να μην προκαλέσετε βλάβη στα μαγειρικά σας σκεύη.

Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε κάποιες φορές αλλά αξίζει τον κόπο καθώς τα ταψιά σας θα γυαλίσουν και πάλι και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Για σκληρούς λεκέδες μερικοί προτιμούν να βράζουν το μείγμα και να το βάζουν στα μεταλλικά σκεύη. Αφήνουν τους λεκέδες να μουλιάσουν, και περιμένουν το μείγμα να δράσει, και έπειτα το ξεπλένουν.

Δείτε ακόμη: Απομακρύνετε τους σκληρούς λεκέδες νερού εύκολα και γρήγορα

Μπορείτε να προστατέψετε τις λαμαρίνες σας χρησιμοποιώντας, αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πριν ψήσετε κάτι πάνω σε αυτές.

Χρησιμοποιήστε χαμηλή ή μέτρια θερμότητα για να μαγειρέψετε το φαγητό σας προκειμένου να αποφύγετε τη δημιουργία λεκέδων από καμένο φαγητό στα τοιχώματα και στον πυθμένα του ταψιού σας.

Επεκτείνετε τη ζωή των καλών μαγειρικών σκευών σας χρησιμοποιώντας πράγματα που έχετε ήδη στη κουζίνα σας.. Και αυτό το κόλπο δεν λειτουργεί μόνο για τα μεταλλικά μαγειρικά σας σκεύη !!! Μπορείτε να το δοκιμάσετε και στα γυάλινα ή τα κεραμικά σκεύη σας!

 

Close