Τοποθετει  μια φωτογραφία σε ένα κομμάτι ξύλου. Το αποτελεσμα; Καταπληκτικό!

Τοποθετεί  μια φωτογραφία σε ένα κομμάτι ξύλου. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!Δείτε το και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!!!

Τι θα χρειαστείς:

1. Ένα κομμάτι ξύλο (σανίδα από κρεβάτι, παλέτα, ράφι βιβλιοθήκης, σκαλοπάτι        από παλιά σκάλα) στις διαστάσεις που θέλεις εσύ, ώστε να χωρά τη φωτογραφία σου.
2. Γυαλόχαρτο . Μπορείς να το προμηθευτείς από μαγαζί με εργαλεία σε τιμές από 0,40 ευρώ και λιγότερο.
3. Ξυλόκολλα, την οποία μπορείς επίσης να προμηθευτείς από μαγαζί με εργαλεία, δίνοντας γύρω στο 1,5 ευρώ.
4. Ένα μεγάλο πινέλο
5. Μια αγαπημένη σου φωτογραφία, η οποία πρέπει να είναι τυπωμένη σε απλό χαρτί Α4. Αν επιχειρήσεις να κάνεις την κατασκευή με την κλασική φωτογραφία από φωτογραφείο σίγουρα θα συναντήσεις δυσκολία και ίσως να μην κατορθώσεις τελικά να την ολοκληρώσεις.
6. Ένα μικρό κομμάτι πανί
7. Ένα βαζάκι με λίγο νερό

Προαιρετικά για επιπλέον διακόσμηση και τεχνική παλαίωσης:

8. Ακρυλικά χρώματα

9. Κερί

10. Γυαλόχαρτο (όμοια με παραπάνω)

11. Χαρτοπετσέτες και κομμάτια εφημερίδας, νήμα και κορδέλες, χάντρες και χρυσόσκονη ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ.

Τρίβεις το κομμάτι ξύλου με το γυαλόχαρτο έτσι ώστε να απομακρύνεις την μπογιά ή το βερνίκι που μπορεί να έχει. Συνεχίζεις τη διαδικασία αυτή ώσπου να δεις το φυσικό χρώμα του ξύλου να εμφανίζεται. Επίσης με το γυαλόχαρτο μπορείς να λειάνεις περιοχές του ξύλου που μπορεί να είναι φθαρμένες.

Αφού τελειώσεις με το τρίψιμο, διώξε τις σκόνες και τα ροκανίδια με το πανί.

Βάλε ξυλόκολλα  στο σημείο που θέλεις να βάλεις τη φωτογραφία και  άπλωσε την με το πινέλο σε όλη την επιφάνεια, ώστε να δημιουργηθεί μια παχιά στρώση ξυλόκολλας στην οποία θα ακουμπά όλη η φωτογραφία.
Τοποθέτησε το χαρτί Α4 στο οποίο έχεις τυπώσει τη φωτογραφία πάνω στην ξυλόκολλα, με τρόπο ώστε η κόλλα να είναι σε επαφή με την φωτογραφία. Αν την έχεις τοποθετήσει σωστά, θα πρέπει εσύ να βλέπεις το πίσω μέρος του χαρτιού Α4, το οποίο είναι λευκό.

Πιέζεις ελαφρά το χαρτί πάνω στην κόλλα και προσπαθείς να διώξεις τον αέρα που μπορεί να έχει μπει ενδιάμεσα. Πρόσεξε να μην πιέσεις πάρα πολύ το χαρτί και τελικά μεταξύ του χαρτιού έρθει σε άμεση επαφή με το ξύλο. Πρέπει πάντοτε μεταξύ του χαρτιού και του ξύλου να μεσολαβεί το παχύ στρώμα ξυλόκολλας.

Αφήνεις την κόλλα και τη φωτογραφία να στεγνώσουν για περίπου μια μέρα.
Μετά από αρκετές ώρες αναμονή ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η εικόνα.

Βρέχεις το πανάκι με λίγο νερό και ταμποναριστά βρέχεις το χαρτί Α4. Έτσι, τρίβοντας απαλά, το μαλακό χαρτί αρχίζει να αποκολλάται και η φωτογραφία αποκαλύπτεται.

Προσοχή!! Μην βρέξεις υπερβολικά το χαρτί γιατί τότε θα μαλακώσει η ξυλόκολλα και η εικόνα θα χαθεί.

Close