Φτιαξε ΑΕΡΟΣΤΟΠ για την πόρτα από  παλια καλτσακια

Δεν είναι υπέροχη ιδέα για να ανακυκλώσετε τις μονές σας  κάλτσες?

 

Φτιαξε ΑΕΡΟΣΤΟΠ για την πόρτα από παλια καλτσακια

Θα χρειαστείτε μόνο παράταιρα παλιά καλτσάκια ή 1-2 πακέτα από τις πολύ φθηνές κάλτσες που πωλούνται ανά 6 ή 12 ζευγάρια σε παζάρια, λαϊκές αγορές κλπ.

Απλώς κόψτε και στην κλειστή πλευρά του το κάθε καλτσάκι ώστε να προκύψει ένα διπλόκομμάτι υφάσματος ανοιχτό από τις δυο πλευρές, εκτός από το τελευταίο κομμάτι που θα είναι το κεφάλι του φιδιού που θα το κόψετε σε ελαφρά πιο στρογγυλεμένο σχήμα και ενώστε τα καλτσάκια μεταξύ τους γαζώνοντας.
Για το γέμισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρολέξ, βάτα, το εσωτερικό από μαξιλάρια διακοσμητικά ή και ύπνου που έχουν παλιώσει αλλά και οποιοδήποτε ύφασμα, κουρέλι κλπ. αρκεί να γεμίσετε την κατασκευή πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά και σε όλα τα σημεία να έχει το ίδιο πάχος.  Αφού γαζώσετε και το τελευταίο κομμάτι ράψτε στο κεφάλι δυο κουμπιά και ένα κουρελάκι υφάσματος για μάτια και γλώσσα του φιδιού.

Φυσικά αν θέλετε κάτι παρόμοιο είτε σαν αεροστόπ είτε σαν “μαξιλάρι” αλλά σε ποιο …σοβαρό στυλ, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καλτσάκια με κομμάτια από ένα παλιό πουλόβερ ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα.

photo via

Close