Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες . Αυτά είναι τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο και χρησιμοποιούμε χλωρίνη.

Η χλωρίνη είναι ένα δραστικό χημικό που απολυμαίνει και λευκαίνει. Οι μισοί την αγαπούν και οι άλλοι μισοί την μισούν, διότι φοβούνται τα χημικά που σίγουρα εμπεριέχει. Δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες που χρησιμοποιούν χλωρίνη στο σφουγγάρισμα, στο πλύσιμο των ρούχων ακόμη και των πιάτων.

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με την χρήση της χλωρίνης, όταν βάζουμε πλυντήριο. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε χλωρίνη στην μπουγάδα μας, πριν πλύνουμε τα ρούχα μας, γιατί επωφελούμαστε από τη λευκαντική της δράση.

Δείτε ακόμα Μείγμα με μόλις 2 οικονομικά υλικά διώχνει την μούχλα της κουρτίνας του μπάνιου

Υπάρχουν όμως 5 λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε ή έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουν καταστροφικές συνέπειες. Θα δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη και ποια είναι η σωστή διαδικασία. Διαβάστε παρακάτω: 

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες : Βάζουμε την μη αραιωμένη χλωρίνη απευθείας πάνω στα ρούχα

Σίγουρα έχετε χαλάσει πολλά πρόχειρα (θέλουμε να πιστεύουμε) ρούχα, την στιγμή που καθαρίζατε και χρησιμοποιούσατε χλωρίνη. Η χλωρίνη έχει λευκαντικές ιδιότητες και σίγουρα είναι ένα έξυπνο κόλπο όταν την χρησιμοποιούμε στην μπουγάδα μας.

Παρόλα αυτά αν θέλουμε να λευκάνουμε τα ρούχα μας και όχι να τα καταστρέψουμε δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε απευθείας πάνω στα ρούχα χλωρίνη την οποία δεν την έχουμε αραιώσει.

Για να κάνετε την διαδικασία σωστά θα πρέπει να αραιώσετε 3 κουταλιές της σούπας χλωρίνη σε 3 λίτρα νερό. Αφού διαλυθεί η χλωρίνη και ομογενοποιηθεί το μείγμα εφαρμόστε το μείγμα στα ρούχα σας και στην συνέχεια πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο.

5-λάθη-που-κάνουμε-όταν-πλένουμε-τα-ρούχα-μας-με-χλωρίνη-

Photo via: athensmagazine.gr

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες: Χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα χλωρίνης

Όπως είπαμε χρησιμοποιούμε την χλωρίνη στην μπουγάδα μας, γιατί έχει λευκαντικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά πρέπει να την χρησιμοποιούμε με μέτρο. Αν το κοινό απορρυπαντικό ρούχων έχει συγκεκριμένη δοσολογία ανάλογη του όγκου των ρούχων που θέλουμε να πλύνετε, φανταστείτε η χλωρίνη, που μεταξύ μας δεν φτιάχτηκε γι’ αυτήν την χρήση.

Η ποσότητα χλωρίνης άσχετα με την ποσότητα των ρούχων δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό ποτήρι του νερού. Τώρα αν μιλάμε για 2-3 μπλουζάκια και 1-2 παντελόνια τότε το μισό ποτήρι νερό…κάντε το σφηνάκι για να είμαστε καλυμμένοι!

5-λάθη-που-κάνουμε-όταν-πλένουμε-τα-ρούχα-μας-με-χλωρίνη-

Photo via: ipop.gr

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες:  Δεν ξέρετε σε ποια ρούχα να την εφαρμόσετε

Η χλωρίνη μπορεί να έχει λευκαντικές ιδιότητες αλλά δεν είναι για τα ρούχα μας. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι όλα τα υφάσματα κατάλληλα για να την χρησιμοποιήσουμε. Με λίγα λόγια και για να μην σας κουράζουμε χλωρίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο στα βαμβακερά ρούχα.

5-λάθη-που-κάνουμε-όταν-πλένουμε-τα-ρούχα-μας-με-χλωρίνη-

Photo via: douleutaras.gr

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες : Δεν ξεχωρίζετε σωστά τα ρούχα πριν το πλυντήριο

Βάζετε χλωρίνη σε ένα βαμβακερό σας ρούχο και στην συνέχεια βάζετε το συγκεκριμένο βαμβακερό ρούχα να πλυθεί με νάιλον ρούχα, σατέν ρούχα και ρούχα με άλλα υφάσματα γενικότερα.

Δείτε ακόμα Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες

Αυτό είναι τραγικό λάθος γιατί μπορεί το βαμβακερό σας ρούχο να γίνει σαν καινούριο όμως όλα τα άλλα θα καταστραφούν. Όταν εφαρμόζετε χλωρίνη στα βαμβακερά ρούχα θα πρέπει όλα τα υπόλοιπα ρούχα που θα πλυθούν μαζί του να είναι εξίσου βαμβακερά.

5-λάθη-που-κάνουμε-όταν-πλένουμε-τα-ρούχα-μας-με-χλωρίνη-

Photo via: eirinika.gr

Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες :  Βάζετε χλωρίνη σε χρωματιστά ρούχα

Η χλωρίνη λευκαίνει, όμως λευκαίνει τα λευκά ρούχα. Στα υπόλοιπα χρώματα η χλωρίνη απλά τα ξεβάφει βγάζοντας σαν αποτέλεσμα ένα χρώμα που μοιάζει με το αρνητικό κάποιας φωτογραφίας. Οπότε χλωρίνη ΜΟΝΟ σε λευκά και βαμβακερά. Και φυσικά όταν βάζουμε πλυντήριο χρησιμοποιώντας χλωρίνη πλένουμε μόνο βαμβακερά και λευκά.

5-λάθη-που-κάνουμε-όταν-πλένουμε-τα-ρούχα-μας-με-χλωρίνη-

Photo via: thessmama.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close